Erdoğan: Milletimiz hedefin gerisinde bıraktı

Erdoğan: Milletimiz hedefin gerisinde bıraktı

Erdoğan grup toplantısında "Milletimiz Meclis'te bizi yine birinci parti yapmış ancak hedefinin gerisinde bırakmıştır" dedi.

TBMM’de yeni dönemin açılışında düzenlenen AKp Grup Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu. Erdoğan 15 Temmuz sonrası FETÖ soruşturmaları nedeniyle 181 bin kişiye getirilen pasaport tahdidinin bir kaç gün içinde kaldırılacağını açıkladı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

SADAKATİNİZE İHTİYACIMIZ VAR

 23 Nisan 1923’ten beri Meclis’te görev alanları saygı ile yad ediyorum. Hizmet yarışında bu kez bayrağı sizler devraldınız. Karşımdaki manzarayı tecrübe ile yeniliğin mükemmel bir sentezi olarak görüyorum. Her birinizin çalışmasına, sadakatine ihtiyacımız var. Tek bir anımızı bile boşa geçirmeye hakkımız yok. Rabbim mahçup etmesin.

HASSAS AYARI İNCELEMEK GEREK

Yüzde 42,6’lık bir oy elde ettik. Meclis’te sayısı 600’e çıkan vekil sayısının yüzde 49’unu elde ettik. MHP ile birlikte yüzde 57’lik bir çoğunluğa sahibiz. Biz 7 Haziran haricinde hep tek başımıza yeterli çoğunluğa sahip olarak yönetmiş bir partiyiz. Daha çok çalışmamız, gayret göstermemiz gerekiyor. Bizim milletimizin mesajlarına hayran olmamak elde değil. Seçim sonuçlarını buna göre okumak gerekiyor. Milletimiz Cumhurbaşkanlığı seçiminde 52,56 oy oranı ile bize teveccüh göstermiştir. Buna karşılık milletimiz Meclis’te AK Parti’yi yine birinci parti yapmış ancak hedefinin gerisinde bırakmıştır. Milletimizin yaptığı bu hassas ayarı dikkatle incelemek gerekir.

'KENDİNİ AK PARTİ’NİN ÜSTÜNDE GÖRENLER… '

Biz her zorluğun üstesinden milletimizle geldik. Bize kurulan tuzakları bu sayede aştık. Dördüncü dönemde yaşadığımız yol kazasını bu şekilde aştık. 15 Temmuz’u milletimizle başarısızlığa uğrattık. Yönetim sistemimizi değiştiren adımları milletimizle attık. 24 Haziran sonuçlarına bu şekilde ulaştık. Yapmamız gereken, yine milletin gösterdiği istikamette yürümektir. Kendisini AK Parti’nin üstünde görenlerle yürümek mümkün değildir. Onların artık gözleri görmez, kulakları hakikati duymaz olmuştur.