Erdoğan, Macron ile bir araya geldi: 'Silahlı kuvvetlerin başında bir bayanın olması enteresan'

Erdoğan, Macron ile bir araya geldi: 'Silahlı kuvvetlerin başında bir bayanın olması enteresan'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesi için gittiği Brüksel'de Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi kapsamında gittiği Brüksel'de Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Wiltcher's Steigenberger Otel'de bir görüşme gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı basına kapalı görüşme 45 dakika sürdü. 

Görüşme öncesinde Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Dışişleri Bakanı jean-Yves Le Drian ve Savunma Bakanı Sylvie Goulard ile tanıştırdı.

BAKANIN KADIN OLMASINA ŞAŞIRDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun tercümanlık görevini üstlendiği sohbette Macron, Goulard'ı "Savunma Bakanımız" diyerek Erdoğan'a takdim etti. Bakan Çavuşoğlu, tercümesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Gerçi ismi artık Silahlı Kuvvetler Bakanı olarak değiştirildi" derken, Erdoğan ise savunma bakanının kadın olmasına şaşırarak, "Silahlı kuvvetlerin başına bir bayanın gelmesi enteresan." şeklinde konuştu. 

MACRON, FRANSIZ GAZETECİYİ SORDU

Macron görüşmede Hasankeyf'te “karakolun fotoğrafını çektiği” iddiasıyla gözaltına alınıp, 16 gündür tek kişilik hücrede tutulan ve açlık grevine başlayan Fransız gazeteci Mathias Depardon'un durumuna dikkat çekti. Associated Press'in haberine göre Erdoğan, "konuyla hızlı bir şekilde ilgileneceğini" söyledi.