Erdoğan: Kürtçeyi cezaevinde konuşma hakkı verdim

Erdoğan: Kürtçeyi cezaevinde konuşma hakkı verdim

Yenikapı'da miting düzenleyen AKP beklenen etkiyi yaratmazken, faili meçhul cinayetler döneminin başbakanı Tansu Çiller'in de katıldığı mitinge, Erdoğan'ın Kürtçeyi cezaevinde konuşma hakkı verdiğini belirttiği sözler damga vurdu.

İstanbul Yenikapı dolgu alanında düzenlenen mitinge döneminin faili meçhul cinayetleriyle hatırlanan eski Başbakan Tansu Çiller de katıldı. 

'MİLLİ ŞUURLA BURADAYIM'

Çiller, basın mensuplarının "Siyasete dönecek misiniz?" sorusuna "Milli şuurla buradayım" yanıtını verdi.

'İSTANBUL EVET DEDİ'

Erdoğan’dan önce sahneye çıkan Başbakan Binali Yıldırım %51,4 ile Hayır’ın kazandığı İstanbullulara “Güçlü bir Türkiye için evet mi? İstanbul evet dediyse Türkiye evet demiştir" diyerek seslendi.

Konuşmasının büyük çoğunluğunu diğer cumhurbaşkanı adaylarına ayıran Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

'5 MİLYAR AVRO VERİN DEDİM'

Erdoğan ülkenin yaşadığı krizi unutarak “Esnafın siftah yapamadığı için kepenk kapattığı bir ülkeyi, bölgesinin ticaret merkezine biz dönüştürdük.”  dedi. IMF’nin Türkiye’den borç istediğini, kendisinin ise “5 milyar avro verin” dediğini söyledi.

'PANAMA'YI PANAMA YAPAN PANAMA KANALIDIR'

Dünyanın en önemli kanallardan biri olan Büyük Okyanus ile Atlas Okyanusu’nu birbirine bağlayan Panama Kanal’ı ile bir kent suçu olarak görülen Kanal İstanbul projesini kıyaslayan Erdoğan: “Panama'yı Panama yapan Panama Kanalı'dır” dedi.

'BUNLARIN VİZYONU KEK KADAR'

Seçim vaatlerinden biri millet kıraathanelerinde bedava kek dağıtmak olan Tayyip Erdoğan Muharrem İnce'ye seslenerek 'Bunların vizyonu kek kadar' dedi. Konuşmasında aynı zamanda İnce'yi Zeytinburnu Belediyesi'nin yaptığı 'millet kıraathanesine' davet etti. Bizim belediyelerimizle yarışamazsın dediği Muharrem İnce'ye belediyelerin öğrencilere çorba verdiğini söyledi.

'KÜRTÇE'Yİ CEZAEVİNDE KONUŞMA HAKKI VERDİM'

Kürtçe konuştukları gerekçesiyle linç edilen onlarca Kürt yurttaşa seslenen Erdoğan Muharrem İnce’ye seslenerek “Kürt kardeşlerimin dillerini öğrenme hakkından bahsediyor. Yahu biz bu hakların hepsini verdik. Cezaevlerinde annelerin Kürtçe konuşmalarının önünün biz açtık.” Dedi. Erdoğan ‘cezaevinde Kürtçe konuşma hakkı’ verdiğini söyleyerek Kürt yurttaşların cezaevlerinde yaşadığı gerçeğini kabullendi.