Erdoğan, kendi eserinden şikayet etti: Ayder'i kirlettik, rezil ettik

Erdoğan, kendi eserinden şikayet etti: Ayder'i kirlettik, rezil ettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu andaki Ayder, bizim temsilimiz olamaz. Allah'ın bize verdiği Ayder bambaşka, biz Ayder'i kirlettik, rezil ettik" dedi.

AKP Genel Başkenı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de İl Danışma Meclisi toplantısında açıklamalarda bulundu. 

"YAYLALAR ARAP KARDEŞLERİMİZ BAŞTA OLMAK ÜZERE DOLUP TAŞIYOR"

Karadeniz yaylalarının Körfez sermayesine peşkeş çekilmesinden gururla bahsene Erdoğan, "Ulaşımda karayolu yatırımlarında ciddi mesafe alındı. Tüneller ve bölünmüş yollar sayesinde konforlu ve kesintisiz yolculuk mümkün hale geliyor. 2 milyon yolcu kapasite ile kısa zamanda bitireceğiz. Tüm bu gelişmelerin en somut neticelerini turizm sektöründe görüyoruz. Karadenizimizin yaylaları, köyleri, kıyıları, Arap kardeşlerimiz başta olmak üzere adeta dolup taşıyor" dedi. 

"DEVLET NİYE SUÇLU OLSUN, SUÇLU SENSİN"

Rize'de AKP'nin kentsel politiakalarıyla yaşanan betonlaşmanın yarattığı sel sorununda suçu halk atan Erdoğan, "Öyle, 4 kazık üstüne dik binayı, sel alsın götürsün. Olmaz. Ondan sonra da devlet suçlu. Devlet niye suçlu olsun, suçlu sensin" dedi. 

"AYDER'İ KİRLETTİK, REZİL ETTİK"

Ayder yaylasında da kendi eserleri olan betonlaşmadan şikayet eden Erdoğan, "Şu andaki Ayder, bizim temsilimiz olamaz. Allah'ın bize verdiği Ayder bambaşka, biz Ayder'i kirlettik, rezil ettik. Burayı İnşallah devlet olarak da özellikle duracağız. Ayder'i kentsel dönüşüm ile hakikaten şanına yakışır hale getireceğiz" dedi. 

"OTEL OLAYINA GİRMELERİ HALİNDE RİZE RAHATLAYACAK"

Erdoğan konuşmasında ayrıca, "İçişleri Bakanımız ile Uzungöl'ü görüştük. Aynı değişim dönüşümü Uzungöl'de yapmamız lazım. Bunlar çekim alanı.  Otel olayına girmeleri halinde Rize rahatlayacak. Anlık kazançlar uğruna güzelliklerimizin tahribine asla müsaade etmemeliyiz" ifadelerini kullandı.