Erdoğan kabinesi: Önce namaz, sonra toplantı

Erdoğan kabinesi: Önce namaz, sonra toplantı

'Tek adam' sisteminin ilk kabine toplantısı yapılıyor.

Hafta başında Erdoğan’ın yemin etmesiyle geçilen ‘tek adam’ sisteminin ilk kabine toplantısı başladı. 

Hacıbayram Camii’nde kılınan namazın ardından 1’inci TBMM’de başlayan toplantı öncesi yapılan açılış töreninde Erdoğan bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında, 1’inci TBMM’nin açılışına vurgu yaparken, sık sık dini motifler kullandı.

Kabine toplantısına dair ilk açıklama İbrahim Kalın’dan geldi . Ekonomi, 15 Temuz ve  NATO bildirgesini değerlendiren Kalın, bütçe disiplininin sağlanması, reformların hayata geçirilmesi önceliklerimiz arasında yer alıyor açıklaması yaptı.

“TÜRKİYE EKONOMİSİ GÖSTERDİĞİ CANLILIĞI KORUYACAK”

Kalın Türk Lirası’nın en çok değer kaybettiği bu dönemde ekonomi başlığındaki konuşmasında “Türkiye ekonomisinin son 16 yılda gösterdiği performansı, canlılığı devam ettirecek adımları da tüm ilgili kurumlarımızın eşgüdümüyle devam edecektir.” dedi.

“15 TEMMUZ BAŞKA ÜLKEDE OLSA KAOS ÇIKARDI”

15 Temmuz  darbe girişiminden sonra 2 yıldır devam eden OHAL'de ,binlerce kişi işlerinden ihraç edilmemiş, haksız gerekçelerle tutuklanmamış gibi “Türkiye için ekonomik kriz çıkacak diyenlerin yanıldığını söyledi.
Kalın “Böyle bir darbe girişimi başka bir ülkede olsa, devlet kurumları çıkar, devlet dağılır, toplumsal kaos ortaya çıkardı. Ama bunların hiçbiri olmadı.” açıklamasını yaptı.

“NATO SONUÇ BİLDİRGESİ BİZİM AÇIMIZDAN MEMNUNİYET VERİCİDİR”

NATO’nun genel manada gündemini oluşturan konularda, cumhurbaşkanımız 4 oturumda sunumlar yaptılar, ikili görüşme yaptılar. NATO sonuç bildirgesi bizim açımızdan memnuniyet vericidir. Bunun dışında Erdoğan’la devlet ve hükümet başkanlarıyla da görüşmeleri oldu.

İkili ilişkilerimiz ve bölgesel konular etraflı şekilde ele alındı. Önümüzdeki günlerde de terörle mücadele, seçim sonrası kabinenin atacağı adımlar konusunda çalışmalar devam edecek. Yapılan vaatlerin de çalışması hızlandırılacak.”  dedi.