Erdoğan, hafta boyu eylemlere çağırdı

Erdoğan, hafta boyu eylemlere çağırdı

Erdoğan'ın mitinginde 'idam isteriz', 'işte ordu, işte komutan' sloganları atıldı. Erdoğan kitlesini hafta boyu eylemlere çağırdı, Obama'ya, “stratejik ortaksak Pensilvanya'daki zatı artık teslim edin” diye seslendi.

Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından İstanbul’a dönen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kısıklı’daki konutunun yakınlarında düzenlediği mitingte konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

OBAMA'YA ÇAĞRI: Şimdi Amerika’ya sesleniyorum: Sayın Başkan’a sesleniyorum. Sayın Başkan, sizin kendinize bunu söyledim. Pensilvanya’daki dört yüz dönüm arazinin içindeki bu zatı ya deport edin ya da bize verin demiştim. İhanet içerisinde olduğunu sizlere söyledim ama dinletemedim. Şimdi buyrun, bu darbe girişiminden sonra tekrar sesleniyorum. Pensilvanya’daki bu zatı artık Türkiye’ye teslim edin. Eğer biz, stratejik ortaksak model ortaksak, o zaman ortağınızın bu talebini lütfen yerine getirin diyorum. Siz bizden hangi teröristi istediyseniz teslim ettik. Şimdi artık terör listemizde yer alan bu zatı da biliyorsunuz, stratejik belgede yer almış vaziyettedir, bize teslim edin.

İDAM TALEBİNE YANIT: (İdam isteyen sloganlar atılması üzerine) Şüphesiz ki her talebin değerlendirilmesi, konuşulması, görüşülmesi demokratik ülkelerde bir haktır. Bunlar parlamento çatısı altında değerlendirilir bunun için de bir yerlerden izin almaya gerek yok. Bu yapı İstiklal mücadelesi veren TBMM'yi de bombaladı. Bu bombaladıkları yerde artık parlamento çalışmalarının duracağını zannediyorlardı. Bugün dört siyasi parti bir araya gelerek ortak bildiri yayınladılar. Parlamento toplantısını yaptı, çok güzel bir bildiri yayınladılar. Biz de bunun altına imzamızı koyarız.

YARGIYI TEBRİK EDİYORUM: Gerek başbakanımız, gerek hükümetimiz, gerek devletimizin tüm kurumları çalışmalarını sürdürüyor. Polisimiz verdiği şehitlere rağmen dik durdu. Bu silahlı kuvvetler bizimdir. Bu silahlı kuvvetler paralel yapının değildir. Anayasanın amir hükmü gereğince Silahlı Kuvvetlerin Başkomutanıyım. Şu anda binlerce yargı mensubu açığa alındı. HSYK'dan 5 tanesi, AYM'den 2 tanesi şu anda yargı kararlarını suratli bir şekilde veriyor ve bu özgüvenle yarınlara güçlü bir şekilde yürüyeceğiz.

HAFTA BOYU EYLEM: Hiç endişeniz olmasın biz sadece Allah'ın huzurunda eğiliriz. Fakat bütün mesele ne ne biliyor mUsunuz? Sizin ilk andan itibaren millet olarak meydanlara çıkmanız var ya, o meydanlara çıkmanız, her şeyi alt üst etmiştir. Diyelim ki hafta boyu biz bu birlikteliğimizi devam ettirmeliyiz. Hafta boyu bu beraberliği devam edecek miyiz?

Mitingte idam isteyen sloganların yanı sıra, sık sık "İşte ordu, işte komutan" sloganı atıldı.