Erdoğan erken seçimi yokluyor

Erdoğan erken seçimi yokluyor

Erdoğan’ın biri erken seçim olmak üzere iki konuda nabız yokladığı konuşuluyor.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın önceki gün bir grup parti kurmayıyla yaptığı görüşmede, iki konuya öncelik verdiği öğrenildi. Bunlardan birinin ‘parti kongresinin sonbahar beklenmeden yapılması’, diğerinin ise ‘erken seçimin partinin lehine olup olmayacağının araştırılması’ olduğu belirtiliyor.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın edindiği kulis bilgilerine göre bazı parti kurmayları, erken seçimin doğru bir tercih olabileceğine ilişkin görüşlerin arttığını, bunun karşılığının olup olmadığının en azından araştırılmasının doğru olacağını dile getirdiği ifade edildi. Görüşmelerde, Afrin operasyonuyla toplumda oluşan havanın avantaj olabileceği, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiği görüşünün dile getirildiği ileri sürüldü.

TERSİNİ DÜŞÜNENLER DE VAR

Bu toplantıda, Afrin operasyonu sürecinde yaşanacak olumsuz gelişmelerin erken seçim sürecinde beklenenin aksine dezavantaja dönüşebileceğini, seçimlerin normal zamanda yapılmasının daha doğru olacağını savunanlar da olduğu kaydedildi. Erdoğan’ın söz konusu önerileri itiraz etmeden dinlediği öğrenilirken, partinin, rutin olarak yaptıkları araştırmalara ilave olarak, erken seçim konusunda bir çalışma yürüteceği ifade edildi.

‘KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ GELİYOR’

Partinin, normal takvime göre sonbaharda yapılması gereken büyük kongresinin bu süre beklenmeden yaz başında yapılmasına da sıcak bakıldığı öğrenilirken, kongre sürecinin ardından, parti yönetiminin ve kabinenin yenilenmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

KONGRE SİNYALİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da NTV’ye yaptığı açıklamada, partinin büyük kongresinin erkene alınabileceğini söyledi. Yazıcı, “Ana kademenin kongreleri Nisanın üçüncü haftasına kadar sarkabilir. Ondan sonra da büyük kongre süreci başlıyor. Bunun en son tarihi Eylül 2018 diyoruz ama belki de sonbahara bırakmayabiliriz” demişti.