Erdoğan: Erken seçimi müttefikimizin talebi doğrultusunda değerlendirdik

Erdoğan: Erken seçimi müttefikimizin talebi doğrultusunda değerlendirdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında erken seçimle ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı çağrısının ardından erken seçim kararı alınmasına ilişkin, "Erken seçim, AK Parti olarak bizim prensiplerimiz içinde olmamıştır. Son Cumhur İttifakı'nı beraber gerçekleştirdiğimiz müttefikimizin talebi durumu değerlendirmemizi gerektirdi" dedi.

'1.5 YIL DAHA CUMHURBAŞKANLIĞI KOLTUĞUNDA OTURABİLİRDİM'

Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında konuşma yaptığı sırada yolda olduğunu söyleyen Erdoğan, "Yolda bir kısmını dinleme imkanım oldu. Meclis’e geldiğimde Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcım Hayati Yazıcı vardı. Onlarla kısa bir değerlendir yaptık. Sonra kendi grup konuşmama çıktım.

Erken seçim, AK Parti olarak bizim prensiplerimiz içinde olmamıştır. Son Cumhur İttifakı'nı beraber gerçekleştirdiğimiz müttefikimizin talebi durumu değerlendirmemizi gerektirdi. Bahçeli'nin konuşması öncesinde durumu değerlendirmemiz söz konusu değil. Ben 1,5 yıl daha Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturma rahatlığına erişebilirdim. Sadece ülkemizin huzuru, refahı nerede diye düşünüyoruz. Milletimiz devam derse devam ederiz, tamam derse saygı duyarız. Ana muhalefetin bir erken seçim hırsı var onun da hırsını rahatlatalım istedik. Şimdi er meydanında milletimiz hesabını soracak." ifadelerini kullandı.

'SERİ KARAR ALMANIN İSPATİ OLDU'                 

YKS'nin ertelenme kararına da değinen Erdoğan, "24 Haziran’ı gerek ülkemizde okulların kapanmasını düşünerek gerek üniversite imtihanlarının yapılacağını düşünerek, malum YÖK Cumhurbaşkanlığına bağlı olduğu için. Burada çok seri karar alabilmenin bir ispatı da oldu bu. Hemen sayın başkana konuyu arkadaşlarım ilettiler ve hemen YÖK toplandı ve bir hafta sonraya imtihanları aldılar. Biz de 24 Haziran kararını aleniyete geçirmiş olduk." dedi.

'YARDIMCI AÇIKLAMAYACAĞIM'

Cumhur ittifakının 'Başkan' adayı zaten bellidir. Ciddi sıkıntı olacağı kanaatinde değilim. Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıklamayacağım. Ana muhalafetin başındaki zat başkasını aramam, meydana çıksın. Diğerlerini konuşmamıza gerek yok.