Erdoğan: En büyük tokadı vuracağız

Erdoğan: En büyük tokadı vuracağız

Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul il kongresi öncesi konuşma yapıyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Kongresi öncesi Sinan Erdem Spor Salonu'nun önünde açıklama yapıyor. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bugün seçim manifestomuzu açıklayacağız. İstanbul'da il teşkilatımız bir kan değişikliğine gidiyor. 6. kongre ile yeni bir yönetim iş başına geliyor. Yeni yönetimle 24 Haziran'a hazırlanacağız. Kardeşlerim unutmayın İstanbul Türkiye'dir. İstanbul'da Türkiye'de ne ararsan hepsi var.

Bizi bölmek isteyenlere en büyük şamarı 24 Haziran'da vuracağız. Zira bizi bölemeyecekler. Topraklarımızı parçalayamayacaklar. Bazıları bölme gayretine girdiler. Cudi'de, Gabar'da F16 olduk, tepelerine, tepelerine indik. Şu anda 4415 terörist etkisiz hale getirildi. Bu millete yan bakana affımız yok. Bundan sonra da aynen yola devam.

Her türlü oyunu oynadılar. Bu millet kutlu bir millet. Yeter ki birliğimizi beraberliğimizi koruyalım. İnşallah 24 Haziran ülkemiz, milletimiz için hayırlı olacak.

'12 EYLÜL DARBESİ BİZİ HEDEF ALDI'

İstanbul'da yeni bir çağı açan müjdelenmiş ordu bizim ordumuzdu. Süleymaniye kubbelerinde bizim tekbirlerimiz yankılandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Size ölmeyi emrediyorum" dediğinde bir ok gibi siperlerinden fırlayan aslanlar bizdik. Milli mücadelede varıyla, yokuyla cepheye koşan bizdik. 27 Mayıs darbesi bize yapıldı, darağacına çekilen bizim irademizdi. 12 Eylül darbesi bizi hedef aldı.

'BUGÜN SEÇİM MANİFESTOMUZU AÇIKLIYORUZ'

Bugün manifestomuzu açıklıyoruz. Aziz milletim, davamız bu millete hizmet davasıdır. Milli gelirimizi 3,5 kat artırdığımızda, ihracatımızı 5 katına çıkarttığımızda, enflasyonu tek hanelere düşürdüğümüzde işte millete hizmet budur. 16 yıllık iktidarımız döneminde devlet millet kaynaşması gelişti. Devlet milletin emrine girdi. İnsanı yaşat ki devleti yaşat anlayışıyla hareket ettik. Eski düzenden beslenenler değişime düşman olurlar.

'AB'YE TAM ÜYELİK HEDEFİNDEN VAZGEÇMEDİK'

Türkiye 16 yıl önce AB kapısında bekleyen ama pazarlık şansı olmayan bir ülkeydi. AB'ye tam üyelik hedefinden vazgeçmedik.

Mamur kılınacak şehirlerimiz var. Daha güçlü hale getirilecek eğitin ve öğretim kurumlarımız var. Eşit bireyler olarak hayatın her alanında engelleri kaldırdığımız, yeni imkanlarla buluşturacağımız engellerimiz var. Daha yürüyecek çok yolumuz var. 

'24 HAZİRAN SEÇİMLERİ MİLAT OLACAK'

24 Haziran'da da biz bu şahlanışa talibiz. Tecrübelerimiz milletimizin umutlarının hizmetkarıdır. 24 Haziran seçimleri Türkiye için bir milat olacak. Milletin tercihiyle hayata geçen yeni yönetim sistemimiz, yürütmeyi daha güçlü, yargıyı daha bağımsız hale getirecek. Milli irade siyasetin tam merkezine yerleşecek. Bürokratik oligarşi tamamen son bulacak. Gecikmeyen icraat ile ekonomimiz canlanacak.

'VERGİ SİSTEMİ DAHA ADİL HALE GETİRİLECEK'

Türkiye muasır medeniyetler zirvesine çıkacak. Türkiye küresel bir güç olarak dünya sahnesindeki yerini alacak. Türkiye ekonomisi dış şoklara karşı daha dayanıklı bir hale gelecek. Kanal İstanbul gibi büyük projeler mutlaka hayata geçecek.Ahdim olsun ki, faizler, enflasyon ve cari açık düşecek. Vergi sistemi daha adil hale gelecek. Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak"

Dış politikaya gelince hamdolsun Türkiye şahlanıyor. Kimsenin efendiliğini kabul etmediğimiz gibi kimseye de efendilik taslamayacağız. Onurlu ve saygın bir işbirliği zemininde yapıcı bir dış politika uygulayacağız. "Lider ülkü Türkiye" vizyonumuz devam edecek. Kendi silahlarımızı üretmeye devam edeceğiz. İHA'larımız, SİHA'larımız gibi yüzde yüz yerli savunma sistemlerini üretmeye devam edeceğiz.

'SİZİ KALIBA SOKMAK İÇİN UĞRAŞMAYACAĞIZ'

Türkiye sadece "Dünya beşten büyüktür" diye haykırmakla kalmayacak, dünyanın beşten büyük olduğunu dosta düşmana gösterecek.

Şahlanışımızın en önemli ayaklarından biri de ülkemizi hedef alan terör örgütlerini bütünüyle yok etmek, tarihin çöplüğüne göndermektir.

Adalet medeniyetimizin kurucu ilkesidir. Adalet güneşinin doğacağı ilk yer idarecinin kalbidir. Helalleşme, balkon konuşması, empati, beyaz sayfa açmak, kapıyı herkese açık bırakmak gibi kavramları Türk siyasetinde biz işler hale getirdik. Ne olursan ol, yine gel dedik.

TBMM'de kadınların temsil oranını tarihin en yüksek seviyesine ulaştırdık. Kadına karşı işlenmiş taciz ve tecavüz gibi suçlar insanlığa karşı işlenmiş büyük suçlardır. Bu ayıbı ülkemizden silene kadar bütün çabamız ve gayretimizle devam edeceğiz. Kadınları bu milletin her türlü hakka eşit olarak ulaşabilecek bireyleri haline getireceğiz.

Sevgili gençler, size emretmeyeceğiz, sizi kalıplara sokmaya çalışmayacağız, sizinle çalışacağız, sizinle yol yürüyeceğiz, size daha fazla alan açacağız. Yanlışları sizinle tespit edip düzelteceğiz, ülkemiz sizinle birlikte küresel güç olacak. Eğitimi sizin beklentilerinizi karşılayacak şekilde geliştireceğiz. Size daha nitelikli imkanlar sunmayı yatırım olarak görüyoruz.

Erdoğan, konuşmasının sonuna doğru AKP'li rabia yaptırdı. Salondan istediği tepkiyi alamayan Erdoğan, "Bu ses 24 Haziran'ı bitirmez" dedi.