Erdoğan: Deniz kenarlarını, ormanları beton yapma gayreti içinde olanlar var

Erdoğan: Deniz kenarlarını, ormanları beton yapma gayreti içinde olanlar var

Erdoğan, Saray'da düzenlenen Yerel Yönetimler Toplantısında konuştu. Kenevir ithalatından, İZBAN grevine çeşitli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Deniz kenarlarımızı, ormanlarımızı beton yapma gayretinde olanlar var" dedi.

AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'da verdiği "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu"nda konuştu. İZBAN grevini yasaklamasına ilişkin "İZBAN'da grev var, baktık çözemiyorlar, biz de erteledik" dedi.

[ih2]

İZBAN'da 10 Aralık'tan bu yana devam eden grev için CHP'yi suçlayan Erdoğan, şunları söyledi:

İZBAN GREVİ: 'BAKTIK ÇÖZEMİYORLAR, BİZ DE ERTELEDİK'

" Yalan üzerine yerel yönetim olduğu zaman orada çöp, çukur, çamurdan kurtulamazsınız. İstanbul'a belediye başkanı olduğum zaman CHP zihniyetinden tesim almıştım İstanbul'u. Oturanlar iyi billirler, hava kirliliğinin, çöp dağlarının olduğu, bazı medya organlarının maske dağıttığı bir İstanbul. Çöp toplama yerlerinden büyükşehir belediyesi görevlidir. 'Grev vardı ne yapayım' diyor. E senin beceriksizliğinden gidildi greve,çözseydin. İZBAN'da grev var baktık çözemiyorlar, kararname ile erteledik."

Türkiye'nin yönetim sistemi tartışmalarının yeni olmadığını ifade eden Erdoğan, "Parlamenter sistem içinde koalisyonla geçen yılların ülkemize çok ağır maliyetleri oldu" dedi.

Yerel yönetim toplantısının 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerden önce yapılmasını isabetli bulduğunu söyleyen Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkiye son 5 yıllık dönemde pek çok tarihi hadise yaşadı. Cumhurbaşkanlığına geçiş sürecimiz bunların en önemlilerinden biridir. Türkiye'nin yönetim sistemi tartışmaları yeni değildir. Çok partili hayata geçişin ardından da bu arayış sürdü. Cuntalar, istikrarsızlıklarla akıllarda kalan dönemler her türlü fikir adamı yönetim sistemimizin değişmesi gerektiğini söylemişlerdir. Biz de özellikle 2011 yılından bu yana yönetim sistemimizin değişmesi gerektiğini dile getirdik.

'YOLDA KİMİ BULURSAN MİLLETVEKİLİ YAPMAYACAKSIN'

"Yolda kimi bulursan milletvekili yapmayacaksın. İçinde hukukçusu, çevrecisi, mimarı olacak, işi bilenler olacak. Onlarla beraber imar komisyonlarını oluşturursak yatay mimariyle de sınırlı kalmayız. Oradaki yerel mimarini hep konuşuruz Safranbolu evlerini. Şimdi yeni yeni Safranbolu'lar oluşturabiliyor musunuz? Bunu yapmamız lazım. TOKİ olarak bu işin savaşını başından beri 16 yıldır veriyoruz. Peki başardın mı be kardeşim dersen, kısmen bazı yerlerde başarılı olduk, bazı yerlerde başarılı olamadık. İnsanoğlu toprağa yakın yaşamalı, topraktan uzak yaşamamalı. Eğer arazilerimizi değerlendirirsek yer çok. O zaman vatandaşın huzuru da farklı olur. İşte ben son bir yıldır özellikle bu millet bahçelerinin üzerinde duruyorum. Neden? Her şey insan için de ondan dolayı. belediyelerin bir numaralı sorun nedir insan için yatırımdır."

KENDİYLE DE KAVGA ETTİ: DENİZ KENARLARINI, ORMANLARI BETONA ÇEVİRME GAYRETİNDE OLANLAR VAR

"Denizlerimizin kenarlarını, orman alanlarını betona çevirme gayretinde olanlar var. Bize de örnek veriyor, bırak ya, bizim medeniyetimiz ne diyor ona bakalım. Sanki orada yaşayanlar çok mutlu. Mutlu değiller. Biz medeni olmayı, o beton yükselişlerde değil, toprağa yakın mimarimizde bulacağız.

PLASTİK POŞET AÇIKLAMASI

"Plastik poşetlerle ilgili olarak bir savaş başlattık. Ve malum bunun 500 yıl, 750, bin yıl toprak bunu eritemiyor. Buna karşı bir savaş. Bu savaşımızı kararlı bir şekilde başlattık. Hatırlıyorum anacığım evde file dokurdu file. Fileyle alışveriş yapardık. Ama fileyi öyle hemen atmıyorsun, gerekirse yıkayıp tekrar alışverişe gidiyorsun. Bunun toprakla bir dostluğu var. 

'YENİDEN KENEVİR İTHAL EDECEĞİZ'

"Eskiden kenevirden atlet, fanila dokunurdu. Çünkü teri emmesi çok farklı. Bize dost görünen düşmanlar ülkemden, Rize’mden keneviri söküp aldılar, keneviri yok ettiler. Biz şimdi keneviri ithal ediyoruz. Şimdi yeniden bu alanda Gıda Tarım Bakanlığı'mız bir çalışma içerisine giriyor."