Erdoğan: Cumhuriyet yeniden kuruluş değil, Osmanlı ve Selçuklu'nun devamıdır

Erdoğan: Cumhuriyet yeniden kuruluş değil, Osmanlı ve Selçuklu'nun devamıdır

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Kocaeli adaylarının tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, 'Cumhuriyet yeniden bir kuruluş değildir aslında. Cumhuriyet Selçuklu'nun Osmanlı'nın bir devamı mesafesindedir' dedi.

AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Kocaeli adaylarının tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet yeniden bir kuruluş değildir aslında. Cumhuriyet Selçuklu'nun Osmanlı'nın bir devamı mesafesindedir. Bunu farklı olarak telakki etmeye çalışanlar, öyle anlatmaya çalışanlar var ama bu yanlışa biz asla düşmedik, düşmeyeceğiz. Rabb'im inşallah bizlere, gerek Selçuklu’da gerek Osmanlı’da gerek Cumhuriyet’in kuruluşunda öncü olan liderlerle beraber yeni bir tarih yazmayı nasip etsin” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından önemli noktalar şu şekilde:

- Üyemiz olan 10 bin kişinin seçmen kaydı yok. Tüm il ve ilçe başkanlarıma buradan talimat veriyorum. Adreslerini bulup kayıt yaptıracaksınız.

'TÜRKİYE 5. SIRAYA YÜKSELECEK'

- İngilizlerin çok önemli bir kuruluşu '2030’da ABD 3. sıraya, Türkiye 5. sıraya yükselecek' dedi, biz değil, bunu bu kredilerle ilgili şirket söylüyor.

- En son dün açıklanan cari işlemler açığı son 20 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu bir müjdedir. Toplam maliyeti 10,5 katrilyon lira olan Gebze, Sabiha Gökçen, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile İstanbul Yeni Havalimanı, Halkalı arasındaki yüksek hızlı tren projemizin, proje çalışmaları bitti, yakında inşasına başlıyoruz.