Erdoğan buna da el attı: Yardımcı doçentlik olayı nedir? bir gözden geçirin

Erdoğan buna da el attı: Yardımcı doçentlik olayı nedir? bir gözden geçirin

Erdoğan ''Rektörlerimizden ricam var, YÖK Başkanımız ile de bunu konuşuyorum, Allah aşkına şu yardımcı doçentlik olayı nedir? Şunu bir gözden geçirin. Dünyanın kaç yerinde var acaba?'' dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de, İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Toplantısı'nda konuştu.

Katar krizine de değinen Erdoğan, “3 kardeş ülke Körfez'de nedir bu sıkıntı? Bu hallere niye düştük? Bunlar bizi yaralıyor üzüyor. Biz bu hallere düşmeli miydik? Niye düştük?” dedi.

''YARDIMCI DOÇENTLİK OLAYI NEDİR?

Erdoğan’ın yardımcı doçentlik hakkındaki açıklamaları şöyle:

“Ülkemdeki rektörlerimizden de ricam var, YÖK Başkanımız ile de bunu konuşuyorum, Allah aşkına şu yardımcı doçentlik olayı nedir? Şunu bir gözden geçirin. Birisi doktorayı bitirmişse ondan sonra doçentliğin önünü açmak bir ara mekanizma ortaya koymak suretiyle bizim hocalara ihtiyacımız var ve burada yardımcı doçentlikle de ön kesiyoruz. Dünyanın kaç yerinde acaba yardımcı doçentlik var? Ben araştırdığım yerlerde doğrusu böyle bir mekanizma pek görmüyorum. Bunu birileri birilerini oyalamak için yapmışlar. Bu, gerçekten ilmiye sınıfına bir paravan, engel oluşturuyor. Bunu aşmamız lazım ve aşacağımıza inanıyorum."