Erdoğan: Bu hayır diyenler imam hatip okullarını kapatanlardır

Erdoğan: Bu hayır diyenler imam hatip okullarını kapatanlardır

Erdoğan, "Bu Hayır diyenler benim bacılarımın türbanla üniversiteye girmesine izin vermeyenlerdir. Bu hayır diyenler imam hatip okullarını kapatanlardır" diye konuştu.

 Çorum'da konuşan Erdoğan'ın hedefinde yine Hayır diyenler vardı. Hayırcıları yine terörler ilişkilendirmeye çalışan Erdoğan, Bu "Hayır' diyenler kim? Kandil 'Hayır' diyor" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, "Bu Hayır diyenler benim bacılarımın türbanla üniversiteye girmesine izin vermeyenlerdir. Bu hayır diyenler imam hatip okullarını kapatanlardır" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Bu "Hayır" diyenler benim bacılarımı üniversitelere başörtülü olarak sokmayanlar. Bu "Hayır" diyenler, benim bacılarımın devlet dairelerinde başörtülü olarak çalışmalarına müsaade etmeyenler. Ben damdan düştüm. Kızlarım, evlatlarım bu çileyi çektiler. Bu "Hayır" diyenler imam hatip okullarını kapatanlar. Bunlar ayrımcılık yaptılar. İmam hatip okullarını bir yana koydular, diğer okulları bir yana koydular. Biz ise tüm okullara sahip çıktık. Dedik ki, "Herkes giyiminde kuşamında serbesttir. Kimseye cebir, zor kullanmadık". Ne oldu? Şimdi kardeş, kardeş dolaşıyorlar. "

'BU KÖPRÜDEN ALEVİLER GEÇMEYECEK Mİ?'

"Bu "Hayır" diyenler kim? Kandil "Hayır" diyor. Pensilvanya "Hayır" diyor. Şimdi onlarla beraber aynı söyleşiyi paylaşanlar, aynı onlar gibidir. Değerli kardeşlerim bunlar 15 Temmuz Köprüsü'ne de "Hayır" dediler. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık, ona da "Hayır" dediler. Geçenlerde bir "hayır" çadırına uğradım. Bana dedi ki "Çağdaş bir Türkiye için 'hayır' diyorum". Ben de kendisine dedim ki "Biz şu an çağ dışı bir Türkiye'de mi yaşıyoruz?". Orada bir gitti geldi falan. Tam bulunduğumuz noktadan da Yavuz Sultan Selim gözüküyor. "Bak dedim şu anda Yavuz Sultan Selim Köprüsü gözüküyor. Bu köprü dünyada bir ilk. Bu modern köprü hangi ülkenin? Türkiye'nin". Hemen oradan bir beyefendi geldi, bakın çok enteresan. "Niye adını Tayyip Erdoğan koymadın" dedi. Bak, Tayyip Erdoğan'ın ne kadar mütevazı olduğunu anla. Ama Yavuz Sultan Selim gibi, ki o Yavuz Sultan Selim biliyorsunuz "İki haremin hizmetkarıyım" dedi. Böyle bir sultanın adını oraya koymaktan daha güzel ne olabilir? Vay efendim, "Bu ayrımcılık" dedi. "Ya" dedim, "Bu köprünün üzerinden Aleviler geçmeyecek mi?". Sustu."