Erdoğan: Bu devletin sınırlarını gönüllü olarak kabul etmiş değiliz

Erdoğan: Bu devletin sınırlarını gönüllü olarak kabul etmiş değiliz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Cumhuriyet bizim ilk değil, son devletimizdir. Bu devletin sınırlarını gönüllü olarak kabul etmiş de değiliz. Unutulmamalıdır ki cumhuriyeti kuran kadronun çok önemli bir bölümünün dahi doğduğu, büyüdüğü topraklar yeni devletimizin sınırları dışında kalmıştır" dedi. 

Bursa'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fethullah Gülen cemaati mensuplarına seslenerek, "Ey FETÖ mensupları, bildiklerinizi anlatmazsanız sizi alır cezaevine koyarız" dedi.

"BU DEVLETİN SINIRLARINI GÖNÜLLÜ KABUL ETMİŞ DEĞİLİZ"

Konuşmasında Osmanlıcı vurguları tekrarlayan Erdoğan, Birileri bize geçmişimizi toptan unutturmaya çalışıyor, biz unutsak da tarih unutmuyor. Bugün biz Suriye, Irak, Batı Trakya, Bosna deyince birileri cahilce yüzümüze bakıyor. Cumhuriyet bizim ilk değil, son devletimizdir. Bu devletin sınırlarını gönüllü olarak kabul etmiş de değiliz. Unutulmamalıdır ki cumhuriyeti kuran kadronun çok önemli bir bölümünün dahi doğduğu, büyüdüğü topraklar yeni devletimizin sınırları dışında kalmıştır" dedi. 

"ON BİNLERCE ŞEDİMİN KANI YERDE Mİ KALACAK?"

Erdoğan, idam çağrılarını da tekrarlayarak, "Parlamentoda idam konusu gündeme gelip Genel Kurul'dan geçtiği anda Cumhurbaşkanı olarak ben buna onayımı veririm. Bunu açıkladım. Bazı Batılılar 'Siz bunu niçin dillendiriyorsunuz' diyor, ya ne olacaktı? Sizden mi izin alacağız? Bugüne kadar on binlerce şehidimin kanı yerde mi kalacak? Bugün dünyanın büyük bir kesiminde hala idam uygulaması var. Dolayısıyla biz, o şehidimizin kanını yerde bırakamayız" dedi.