Erdoğan: Böyle devam ederseniz hiçbir Batılı sokağa adım atamaz

Erdoğan: Böyle devam ederseniz hiçbir Batılı sokağa adım atamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan bir kez daha Avrupalılara sesleniyorum: Türkiye itilecek kakılacak, Bakanları kapıdan kovulacak bir ülke değildir. Dünyanın her yerinde bu yaşananlar takip ediliyor. Siz böyle devam ederseniz, dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Batılı sokağa adım atamaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray'da Anadolu Yayıncılar Derneği üyeleri tarafından düzenlenen etkinlikte konuştu.

"ATINI, İTİNİ VATANDAŞIMIN ÜZERİNE SÜRENE 'YANINDAYIM' DİYORSUN"

Konuşmasında Almanya Başbakanı Angela Merkel'i hedef alan Erdoğan, "Sen, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına adeta kapını kapatıyorsun, bakanlarına kapını kapatıyorsun, uçuş izni vermiyorsun, oraya gidenleri konuşturmuyorsun. Hollanda'da atını, itini benim vatandaşlarımın üzerine süren, benim bakanıma arabada mahkumiyet verene sen diyorsun 'Ben de Hollanda'nın yanındayım'. Peki sen Hollanda'nın yanında mısın, güzel. Ben de halkımın ve Hakk'ın yanındayım" dedi. 

"BANA DİKTATÖR DİYECEK KADAR ÖZGÜRSÜNÜZ"

Toplumsal muhalefet üzerinde baskı aracı olarak kullanılan 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasını savunan Erdoğan, "Batı ülkeleri bizi sürekli basın özgürlüğüne uymamakla suçluyor. Sizin özgürlüğünüz özgür bir ülke olan Türkiye'nin Cumhurbaşkanına diktatör diyecek kadar özgürsünüz, benim ülkemde ise Cumhurbaşkanına her türlü saygısızlığı yapanlar için müsade edin de en azından yargıya gitme hakkımızı kullanalım" dedi. 

"KARŞIMIZA MASKEYLE ÇIKANLARA HAYDUT MUAMELESİ YAPACAĞIZ"

Konuşmasında tutuklu gazetecileri 'teröristlikle' suçlayan Erdoğan, AB ülkelerine seslenerek, "İşin ucu kendilerine dayanınca adaleti rafa kaldıranlar mesele Türkiye olunca yüzlerine maske takıyorlar. Biz de karşımıza maskeyle çıkanlara haydut muamelesi yapmaya karar verdik. Öyle ya saklayacak bir şeyin yoksa neden maske takıyorsun? Çık ortaya delikanlıca 'Benim Türkiye ile meselem var' de" dedi. 

"HİÇBİR BATILI SOKAĞA ADIM ATAMAZ"

Konuşmasında AB ülkelerine yüklenmeyi sürdüren Erdoğan, "Buradan bir kez daha Avrupalılara sesleniyorum: Türkiye itilecek kakılacak, Bakanları kapıdan kovulacak bir ülke değildir. Dünyanın her yerinde bu yaşananlar takip ediliyor. Siz böyle devam ederseniz, dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Batılı sokağa adım atamaz. Bunun için Türkiye olarak Avrupa'yı özgürlüklere saygılı olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.