Erdoğan: Birileri ülke tarihini 1923'ten başlatmaya çalışıyor

Erdoğan: Birileri ülke tarihini 1923'ten başlatmaya çalışıyor

Erdoğan, Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid ile ilgili düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Vefatının 100. Yılında Sultan Abdülhamid'i Anlamak' adlı programa katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada ülke tarihinin 1923’ten önceye dayandığını iddia etti.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"- Her biri kendi alanlarının zirvesi olan hocalarımız konuşmaları ile ufkumuzu açtılar. Diplomasiden, Kudüs meselesine, Sultan'ın kişisel özelliklerinden sürgün yıllarına kadar Sultan Abdülhamid'e ışık tuttular.

- İlber Ortaylı hocamızın ifadesi ile dünyanın son evrensel imparatoru olarak kendi damgasını vuran Sultan Abdülhamid ülkemizde yıllarca görmezden gelinmiş ve karalanmaya çalışılmıştır. Bu ülkenin çoğu aydının gözünde kendisi sözüm ona 33 yıllık istibdat rejiminin başıdır. Sultanın hakkını teslim edecek bir kaç tespit bile sizi bu insanların gözünde Cumhuriyet düşmanı yapabilir.

-Sultana yönelik  bağnaz bakış açısının marjinal bir kesimde halen hüküm sürdüğünü görüyoruz. Birileri ısrarla bu ülkenin tarihini 1923'ten başlatmaya çalışıyor. Birileri inatla bizi köklerimizden, kadim değerlerimizden koparmaya gayret ediyor. 

- Bizler hiçbir ayrım yapmadan tarihimizle gurur duyuyoruz. Ancak bunu yaparken maziden ders almayı da ihtimal etmiyoruz.

- Artık Osmanlı ile Cumhuriyeti birbirlerinin zıttı olarak görmemeliyiz."