Erdoğan başkanlığında liderler zirvesi: Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ilk kez Saray'da!

Erdoğan başkanlığında liderler zirvesi: Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ilk kez Saray'da!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genel Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na davet etti. HDP'ye ise davet gitmedi.

Güncelleme 19.15

Toplantının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Demokrasilerde uzlaşma önemlidir” dedi. 

Güncelleme 18.35

Zirveyle ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada görüşülen konular hakkında bilgi verildi. 

Açıklamaya göre zirvede Tayyip Erdoğan, muhalefet liderlerine darbeye karşı tavırları nedeniyle teşekkür etti.

15 Temmuz darbe girişimi ve bundan sonra atılacak adımlar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Cumhurbaşkanı 15 Temmuz ve sonrasında yaşananlarla ilgili liderleri bilgilendirdi. 

Erdoğan, OHAL sürecinin titizlikle yürütüleceğini iletti ve bir daha benzer girişimlerin olmaması için tedbirlerin alınacağı söylendi. 

Liderler arasında siyasi diyalog mekanizmalarının etkin kullanımında görüş birliği sağlandı.

-------------------------

Güncelleme 17.15

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki zirve yaklaşık 2 saat 40 dakika sürdü. Görüşme sonrası CHP'den yapılan ilk açıklamada, "Normalleşmeye katkı sağlayacak olumlu bir görüşme oldu" denildi. 


Güncelleme 14.10

Başbakan Binali Yıldırım'ın da Saray'a geldiği bildirildi. Toplantı başladı. 


Güncelleme 14.00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Saray'a ulaştığı bildirildi. Görüşme birazdan başlayacak. 


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet  Bahçeli'yi Saray'a davet etti. HDP'ye ise davet gitmedi.

Davetin, darbe girişiminin ardından 3 partinin liderine teşekkür etmek için gerçekleştirildiği belirtilirken, 3 partinin liderinin de daveti kabul edeceği bildirildi. 

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül'e birer mektup gönderildiği belirtildi. Mektupta, milletin, darbe girişimi karşısında gösterdiği kararlı tutumu, siyasi partilerden de beklendiği vurgulandı.

KILIÇDAROĞLU TAKSİM MANİFESTOSU'NU İLETECEK

Öte yandan, Kritik görüşme öncesinde CHP Merkez Yönetim Kurulu, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Edinilen bilgilere göre; CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gidecek. Ancak Sındır, görüşmeye katılmayacak.

Kılıçdaroğlu’nun dünkü Taksim Mitingi'nde okuduğu “Taksim Manifestosu"nu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazılı olarak sunacağı belirtildi.