Erdoğan Başbakanlığın onaylaması için gönderdiği TRT listesini iade etti

Erdoğan Başbakanlığın onaylaması için gönderdiği TRT listesini iade etti

Başbakanlığın Saray’a gönderdiği listede bulunan TRT’nin iki yöneticisi 1 buçuk aydır atanamıyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) başbakanlığa önerdiği, başbakanlığın da imzalaması için Cumhurbaşkanlığı’na gönderdiği TRT aday listesinin Saray’dan döndüğü öne sürüldü.

Daha önce de Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde, Davutoğlu’nun önerdiği müsteşar, müsteşar yardımcıları ve genel müdürler başta olmak üzere pek çok bakanlıkta üst düzey görevlere gelecek isimlerin Cumhurbaşkanlığı tarafından reddedilmişti.Benzer bir durum Binali Yıldırım hükümetinde de yaşandı.

TRT’nin iki yönetim kurulu üyesi Feridun Keşir ve Hikmet İnce’nin 4 yıllık görev süreleri 16 Ocak’ta doldu. Basın ve medyadan sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Ocak ayında yaptığı RTÜK ziyareti esnasında, hükümetin TRT Yönetim Kurulu’nda görmek istediği isimlere işaret ettiği belirtildi. 24 Ocak tarihli üst kurul toplantısında, “kültür ve sanat” alanında Ergun Yıldırım ve Cumhur Kemal Koca, “elektronik ve kitle iletişim” alanında ise Ali Osman Öztürk ile Hilmi Bolatoğlu’nun adaylıkları Başbakanlığa gönderildi.

ERDOĞAN LİSTEYİ BAŞBAKANLIĞA GERİ GÖNDERDİ

Başbakanlık da 4 adaydan her bir alan için iki ismi belirleyerek Cumhurbaşkanlığı’na gönderdi. Bundan sonra Cumhurbaşkanı’nın onaylaması beklenirken, Erdoğan’ın itirazlarının olduğu belirtilerek listeyi Başbakanlığa geri gönderdiği kaydedildi.

MARMARA İLETİŞİM DEKANI ÇEKİLDİ, YENİŞAFAK YAZARI ÖNERİLDİ

Adaylar Erdoğan’dan onay beklerken, RTÜK tarafından belirlenen adaylardan biri, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Ergun Yıldırım, 9 Ocak tarihinde yaptığı adaylık başvurusunu 23 Şubat tarihinde geri çekti. Yıldırım geri çekilme gerekçesini ise “üniversitedeki işlerinin yoğunluğu” olarak açıkladı. Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre Soner Yalçın’ın bir köşe yazısında Yıldırım’ın Fetullah Gülen cemaatinden olduğunu ima ederken Ersoy Dede ise buna karşı çıktığı öne sürüldü.

RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya ise dünkü üst kurul toplantısında adaylıktan çekilen Yıldırım yerine Yenişafak gazetesi yazarı Salih Tuna’nın aday gösterilmesini resen önerdi. Üst kurul, Tuna’nın isminin Başbakanlığa gönderilmesine karar verdi.