Erdoğan: Artı 2 istihdamı sağlarsak kıskananlar çıldıracak

Erdoğan: Artı 2 istihdamı sağlarsak kıskananlar çıldıracak

Erdoğan, "Eğer artı 2 istihdamı sağlayacak olursak  bu ülkemizin büyüme oranını daha da genişletip yayacak, kıskananları çıldırtacaktır" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstihdam Şurası'nda konuştu. Erdoğan, "İşadamlarımıza sesleniyorum. Her müessesemiz artı olarak ikişer kişi istihdam edecek olursa yüzde 11,1'lik büyümeyi biz yükseltmeye devam ederiz" dedi.

Erdoğan, konuşmasında TOBB üyelerine artı 2 istidam çağrısında bulunarak "Eğer artı 2 istihdamı sağlayacak olursak  bu ülkemizin büyüme oranını daha da genişletip yayacak, kıskananları çıldırtacaktır" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"2017'de 1.5 milyon kişiye ilave istihdam sağlanması bir rekordur. Kriz tellallığı yapanlara en güzel cevap işte bu tür gelişmelerdir. 3. çeyrekte yüzde 11.1 büyümeye dudak bükenlerin elde ettiğimiz 1.5 milyon kişilik ilave istihdamı takdir etmelerini beklemiyoruz. Gölge etmesinler, ayağımıza bağ olmasınlar yeter"

'HALKIMIN İŞVERENLERE SEVGİSİNİ ARTIRACAK'

"Üçüncü çeyrekteki yüzde 7,4'lük büyüme oranı hedefler doğrultusunda ilerlediğimizi gösteriyor. Yıl sonunda da bu düzeyde bir oran tutturacağımıza inanıyorum. Bu yıl elde ettiğimiz ilave istihdam gereken çabayı ortaya koyarsak neticeye ulaşacağımız anlamına geliyor. Yeni bir ricam olacak. İstihdam seferberliğini herhalde sürekli devletten bekleyecek olursak ciddi bir yanılgı olur. 1,5 milyon üyesi olan TOBB yılbaşında kendisinden bütün üyelerin artı bir istihdam sağlamasını istemişti. Şimdi büyüme oranımız ikiye katladığına göre biz artı iki istihdam sağlayacak olursak bu ülkemizin büyüme oranını daha da genişletecek ve bu ülkeyi kıskananları da çıldırtacaktır. Bu halkımın işverenlere olan sevgisini de arttıracak. "

KADINLARA ÇOCUK BAKIM PARASI

"İşbaşı eğitim programları ve mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara, 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 lira bakım desteği vereceğiz. 

Engelli kardeşlerin istihdamıyla ilgili de müjde paylaşmak istiyorum. En az yüzde 40 engelli raporuna sahip engellilere İŞKUR tarafından 36 bin liraya kadar hibe desteği veriliyor. Bu rakamı önümüzdeki yıl 50 bin liraya yükseltiyoruz. 

Yaptığımız düzenlemeyle yetimlerin aylıklarının devam etmesine karar verdik.  Artık 18-25 yaşlarındaki gençlerimiz çalışmaya başlasalar da yeşil pasaporlarını kullanabilecek."

'ÖĞREN BUNU BAY KEMAL'

"Düşünün, Türkiye'nin anamuhalefeti bile 11.1'lik büyümeden rahatsız. Nerede geziyor, ne yapıyor, uzayda mıdır? Ayakları yere değmiyor. Ne yapılıyor, ne bitiyor bundan haberi yok. Yap-işlet-devret anlayışının, BOT anlayışının ne olduğunu bilmeyecek kadar zavallı, cahil insanlarla bu ülkede siyaset yapılmaz. BOT, yap-işlet-devret, devletin cebinden bir kuruş çıkmadan, sadece zamana ayarlı bir yatırım anlayışıdır. Öğren bunu öğren Bay Kemal."