Erdoğan: Annelik Allah'ın kadınlara en büyük lütfudur

Erdoğan: Annelik Allah'ın kadınlara en büyük lütfudur

Erdoğan, Beştepe'de kadın girişimciler ile ilgili törende yaptığı konuşmada "Annelik Allah'ın kadınlara en büyük lütfudur" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 'İslam İşbirliği Teşkilatı Kadın Danışma Konseyi Genç Kadınlar Liderlik ve Girişimcilik Programı Sertifika Töreni'nde yaptığı konuşmada "Anneliği inkar fıtratı inkardır" dedi. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Annelik Allah'ın kadınlara en büyük lütfudur, ikramıdır. Anneliği inkar fıtratı, yani yaratılışı inkardır. Müslüman kadın iyi bir anne olduğu kadar yeri geldiğinde çığır açan bilim insanıdır."

"İslam'ın ılımlısı ılımsızı olmaz. İslam tektir. Kimse İslam'ı çeşitlemeye, bir zaafın içerisine sokma zaafına girmesin."

"Bugün Türkiye'de hiç kimse inançlarından, hayat tarzlarından, düşüncelerinden dolayı artık ötekileştirilmiyor. Devletin tüm kurumlarında artık hanım kardeşlerimiz özgürce yer alabiliyor ama 15 yıl önce böyle değildi, bunu da söyleyeyim. Çünkü ben bu işin acısını çekmiş bir babayım. Ama sabrettik ve zafere ulaştık. Şimdi artık onlar aşıldı. Başı açık veya örtülü tüm kadınlarımız arzu ettikleri her alanda özgürce çalışabiliyor."

[ih2]

"Rabbim, peygamberimiz ne diyorlar? Emir çok açık net; nikahlanın, evlenin, çoğalın. Bu konuda da hassasiyeti bir kenara asla koymamak gerekiyor. Müslümanların çoğalması şart. Bundan asla geri adım atılmaması gerekir. Bu konuda müslüman kadınların hassasiyetini çok önemsiyorum. Türkiye'deki terör örgütü bu konuda çok hassas. En az 5, 10, 15 çocukları var. İnanıyorum ki rabbimin emri, sevgili habibinin sünneti de yerine gelecektir."