Erdoğan: Almanya kendine çekidüzen vermeli

Erdoğan: Almanya kendine çekidüzen vermeli

Almanya ile yaşanan gerilim hakkında konuşan Erdoğan, “Almanya kendine çekidüzen vermelidir, bizi de asla ürkütemez” diye konuştu.

Çırağan Sarayı'nda İkitelli İstanbul Şehir Hastanesi kredi anlaşması imza töreninde konuşan Erdoğan’ın gündeminde Almanya ile son dönemde giderek tırmanan gerilim vardı.

Almanya Ekonomi Bakanı Brigitte Zypries’un "Saygın Alman şirketleri bir anda 'kara listeye' alınır ve terör destekçisi olarak nitelendirilirse bu Türkiye'de yeni iş ve yatırım yapmayı aşırı zor hale getiren bir iklim anlamına gelir." açıklamalarında da değinen Erdoğan “Alman ekonomi bakanının ülkemizdeki yatırım şirketlerini ürkütmeyi amaçlayan beyanlarını şiddetle kınıyorum. Terörle, teröre bulaşanlarla siyaseti lütfen birbirine karıştırmayın. Ben, MİT'i, İçişleri Bakanım aradım sordum, Alman şirketleri ile ilgili soruşturma var mı? Hiçbir Alman şirketi ile ilgili bir soruşturma, araştırma yoktur, hepsi yalandır. 

Buradan tüm dünyaya hatırlatmak istiyorum, Türkiye'yi karalamaya gücünüz yetmez.” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"ALMANYA KENDİNE ÇEKİDÜZEN VERMELİDİR"

"Türkiye'deki teröristleri Almanya'da saklayan hükümet önce bunun cevabını vermelidir. Onlara verilen maddi destekleri ne ile ifade edecekler. Ekranlarda sürekli yayınlanan ve AB'nin yasak koyduğu PKK'yı kendi caddelerinde Alman polisinin koruması altında gösteri yapmasına müsaade eden Almanya bunu ne ile izah edecek. Almanya kendine çekidüzen vermelidir, bizi de asla ürkütemez. Kendi yargıları ne kadar bağımsızsa bizim yargımız onlardan daha da bağımsızdır. Biz bir çadır devleti değiliz, kabile devleti de değiliz. Esasen Almanya kökenli şirketler ülkemizde özel bir yere sahiptir. Son 15 yılda 9 milyar dolara yakın yatırım yapan şirketler üzerinde baskı yapılmaya çalışılmaktadır. Dünyada serbest piyasa, pazar denen bir şey var. Bunlar serbest piyasayı da bilmiyorlar."

“SEYAHAT UYARISI SON DERECE YERSİZ, KASITLI”

"Seyahat uyarısını da son derece yersiz, kasıtlı beyanlar olarak buluyorum. Konu ülkemiz olunca hukuku hiçe saymalarını kabul etmiyoruz. Adım atarken adım başında polis vardı. Bize Antalya'daki zirvenin, her yönüyle dört dörtlük olduğunu kendileri ifade ettiler."