Erdoğan: AKPM kararı siyasi, tanımıyoruz

Erdoğan: AKPM kararı siyasi, tanımıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin Türkiye'yi siyasal denetime alma kararıyla ilgili olarak "Karar tamamen siyasi, tanımıyoruz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ı kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reuters'a açıklamalarda bulundu. Erdoğan, AKPM'nin Türkiye kararının siyasi olduğunu ve tanımadıklarını söyledi.

Erdoğan'ın Reuters'a yaptığı açıklamaların satırbaşları şu şekilde:

"AYM VE AİHM'İN REFERANDUMU DEĞERLENDİRME YETKİSİ YOK" 

"Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) referandum sonuçlarını değerlendirme yetkisi yok" dedi. 

'ZARRAB BABAMIN OĞLU DEĞİL'

Rıza Zarrab hakkında da konuşan Erdoğan "Mayıs ayındaki ABD ziyaretimde Başkan Trump ile ikili ilişkiler, Suriye, Irak, terörle mücadele konularını değerlendireceğiz. Atacağımız adımlardan biri de Rıza Zarrab ile ilgili olacak. Zarrab babamın oğlu değil ama benim bir vatandaşım. Eğer varsa bir suçu Adalet Bakanlığı'na dosyası iletilir, yoksa hemen bazı şeyler uydurularak tutuklanırsa, vatandaşına sahip çıkamayan ülke konumuna düşeriz. Hakan Bey (Halkbank Genel Müdür Yardımcısı) ise şu ana kadar ABD'ye yedi kez girip çıkmıştır, herhangi bir şey yokken, son anda böyle bir şeyin ona uygulanmış olması, art niyetli bazı girişimlerin olduğunu göstermektedir. Burada da biz tabi FETÖ ile ilgili bağlantıların olduğunu hissediyor ve görüyoruz." şeklinde konuştu.

"SONUÇLAR AÇIKLANDIKTAN SONRA AKP'YE DÖNECEĞİM"

Erdoğan, “mühürsüz oy ve pusulaların da geçerli sayılması” kararı sonrası tartışma yaratan Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) resmi referandum sonucunu açıkladıktan sonra AKP’nin başına geçeceğini söyledi. Erdoğan ayrıca olası bir erken seçimin ülke gündeminde olmadığını ifade etti.

"HAREKAT ÖNCESİ RUSYA, ABD VE KUZEY IRAK'I BİLGİLENDİRDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincar'a düzenlenen hava saldırısıyla ilgili olarak da, "Harekat öncesi Rusya, ABD ve Kuzey Irak'ı bilgilendirdik. Terörden arındırılana kadar operasyonlar sürecek. Sincar'ın PKK üssü olmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

"AB 3-5 SENE DAHA SALLARSA MİLLETE GİDERİZ"

AB ile ilişkilerin referanduma götürülebileceğinin sinyalini veren Erdoğan, "Avrupa Birliği 3-5 sene daha bu işi sallarsa, bize tek bir seçenek kalıyor, millete gitmek" diye konuştu.