Erdoğan: Akıllı olanlar Türkiye'yi terk etti

Erdoğan: Akıllı olanlar Türkiye'yi terk etti

Erdoğan, Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturmalarda tutuklananlara ilişkin konuşmasında, "Akıllı olanlar Türkiye'yi terk etti, gitti. Aklı yetmeyenler tuzağa düştü" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

"AKILLI OLANLAR TÜRKİYE'Yİ TERK ETTİ GİTTİ"

Konuşmasında Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturmalara ilişkin konuşan Erdoğan,soruşturmalarda tutuklananlara "seslenerek" şunları söyledi:

Bizler çocuklarınızı bunların okullarından alın diye meydanlarda haykırdığımız zaman boşuna haykırmadık. Bunların bankasına paralarınızı yatırmayın dediğimiz zaman boşuna haykırmadık. O zaman parasını çekip almayanlar şimdi yanımıza gelip, "Biz bunları bilerek yapmadık" diyor. Hepsini bilerek yaptınız. Arabanızı sattınız, dairenizi sattınız, yatırdınız. Kusura bakmayın. Atı alan Üsküdar'ı geçti. Bunların hepsi biliniyor. Akıllı olanlar Türkiye'yi terk etti, gitti. Aklı yetmeyenler tuzağa düştü. 

"Bilmiyorduk" diyorlar. Hepsi hikaye. Neyi nasıl götürdükleri, silahlı kuvvetlerimizde, polisimizde nasıl örgütlendikleri ortada. Şimdi ise artık tamamen temizlenme döneminin içindeyiz. Yargı ile birlikte hukukun kuralları neyi gerektiriyorsa bunu sonuna kadar yapıp yolumuza devam edeceğiz. Devlet mekanizmasını bunlardan arındıracağız. Bu arındırma, temizleme olmadan devlet mekanizmamız rahat çalışamayacaktır. 

"CHP 'LAİKLİK' DİYEREK FAŞİZANLIĞINI SAKLAMAYA ÇALIŞTI"

Konuşmasında CHP'ye yüklenen Erdoğan, "Ana muhalefet partisi çok partili hayata geçtiğimizden beri, laiklik, cumhuriyet gibi kavramları kendine siper etmiştir, bununla tembelliği, faşizanlığını saklamaya çalıştı. 'Başbakan olacağım' diyerek başbakan olunmaz, 'değişim' diyerek değişim gerçekleşmez. Bunun için önce zihniyetinizi sonra yöntemlerinizi değiştirmeniz lazım. 10 yıl önce ne yapıyorlarsa bugün de aynısını yapıyorlar." dedi. 

"HİÇ KİMSE GÜCENMEYECEK"

Erdoğan, AKP içerisinde krize yol açan "yenilenme" sürecine ilişkin olarak ise, "Bu bayrak yarışında gerek teşkilatta, gerek belediyelerimizde ayrılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. AK Parti ailesi öyle büyük bir ailedir ki, her an, herkese, her yerde ihtiyaç duyulabilir. Hiç kimse gücenmeyecek. Görevleri devreden arkadaşlarımız bu büyük aile içinde çalışmaya, proje üretmeye devam edeceklerdir." ifadelerini kullandı.