Erdoğan: Afrin'i, Münbiç'i, Kamışlı'yı teröristlerden temizleyeceğiz

Erdoğan: Afrin'i, Münbiç'i, Kamışlı'yı teröristlerden temizleyeceğiz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin'i teröristlerden temizleyeceğiz, Münbiç'i, Tel Abyad'ı, Kamışlı'yı teröristlerden temizleyeceğiz. Güya müttefikimiz olan birilerinin şımarttığı teröristlerin bugün olduğu gibi bundan sonra da kursaklarında bırakacağız." dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman'da düzenlenen toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasında YPG tarafından kontrol edilen Suriye'nin kuzeyine operasyon düzenleyeceklerini ilan eden Erdoğan, şunları söyledi:

İDLİB'DE YÜRÜTTÜĞÜMÜZ OPERASYON BUNLARDAN BİRİDİR

Ülkemizin çevresinde yaşanan hadiselerin hiçbiri diğerinden bağımsız değildir. Irak'ta, Yemen'de, Körfez bölgesindeki projeler hep aynı projenin ayakları mahiyetindedir. Bu kadim coğrafya belli bir takım güçlerin yeniden tanzim ettiği bir senaryodur. Terör örgütleri bu oyunun en kanlı araçlarıdır. Biz bu oyunu deşifre ettik, adımları birer birer atıyoruz. Suriye'de başarıyla sonuçlandırdığımız Fırat Kalkanı Harekatı bu adımlardan biridir. İdlib'de yürüttüğümüz operasyon bunlardan biridir. 

AFRİN'İ TERÖRİSTLERDEN TEMİZLEYECEĞİZ

Afrin'i teröristlerden temizleyeceğiz, Mümbiç'i, Tel Abyad'ı, Kamışlı'yı teröristlerden temizleyeceğiz. Güya müttefikimiz olan birilerinin şımarttığı teröristlerin bugün olduğu gibi bundan sonra da kursaklarında bırakacağız. 

Müttefiklerimizin hangi konuda ne düşündüğünü, ne yaptığını anlamakta zorluk çekiyoruz ama onlar ne derse desin, ne yaparsa yapsın bizim kararımız nettir. Biz ne diyoruz, Raiba.  

BASAR TEKMEYİ GEÇERİZ

Amerika, 4 bin tırla silahlar getirdi. Bu silahlar kime veriliyor. Bize bunu açıklamaları lazım. Aynı şekilde koalisyon güçleri. Açıklamaları lazım. Biz her yapılana eyvallah mı diyeceğiz? O güne kadar bizim için terör örgütlerinin destekçisi olmayı sürdürmeleri halinde bizim bakışımız da kusura bakmasınlar, farklı olacaktır. Bu yolda kim bizimle birlikte yürürse kendisine teşekkür eder işbirliği yaparız. Kim yolumuza çıkarsa, hiç kusura bakmasın, basar tekmeyi geçeriz.