Erdoğan af gündemini açıkladı

Erdoğan af gündemini açıkladı

Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kısmi af teklifine ilişkin soruya yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere ziyaretine çıkarken havaalanında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kısmi af teklifine ilişkin soruya, “Sayın Bahçeli’nin bu talebi veya teklifi tabi kendisine ait bir taleptir, tekliftir. Ama bizim şu anda hükümetimizle böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok”  yanıtını verdi.

‘YENİ BİR KADRO ORTAYA KOYMANIN GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ’

Erdoğan, AK Parti milletvekillerinin önemli bir bölümünün tekrar aday gösterilmeyeceği yönündeki iddialarla ilgili soruya şu yanıtı verdi: “Değerli arkadaşlar yeni isimler noktasında biz biliyorsun hücre yenilemesini siyasette başaran bir partiyiz. Kadrosunu, hücrelerini sürekli olarak yenileyen, nerede eksik, aksamalarımız var bunları gidermeye çalışan bir partiyiz. Nerede aksama varsa bunları gidermek suretiyle yeni bir kadro ortaya koymanın gayreti içerisinde olacağız. Biz siyasette kadroyu Ankara’ya milletvekili taşımak olarak görmüyoruz. Böyle bir şey olmaz. Siyasette milletvekilliği sorumluluğunu yüklenmiş olan arkadaşlarımız bu işin hakkını dört dörtlük vermeli. Ankara’ya taşınıp, parlamento’ya doğru dürüst gelmeyen bir ekiple yürümek istemiyoruz. Bu konularda kimse falso yaptıysa onlarla yürümek mümkün değil.”

‘FAİZİ EKONOMİDE HER TÜRLÜ KÖTÜLÜĞÜN ANASI GÖRÜYORUM’

Erdoğan, faizle ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı: “Faiz konusundaki kanaatimi biliyoruz. 24 Haziran’dan sonra bunun şekli de oranı da çok farklı gelişecek. Çünkü ben faizi her türlü ekonomik anlamda kötülüğün anası görüyorum. Son yaptığımız toplantıda attığımız adımlar tesirini gösterdi. Aylık bir düşüş yapıldı bu bile konut satışlarını etkiledi. Bunlar bir gerçek. Bunlara kör olmak gibi garipliğimiz olamaz. Bu bir vaka onun için de yastık altındaki parayı çekelim, kayıtdışını kayıt altına alalım diyeceksin, hem de bu yolda adım atmayacaksın. Olmaz. Son açıklanan tedbir paketi, gerek faizdeki son uygulamalar bizi çok daha iyi bir yola taşıyacaktır. Ama birileri gibi böyle bedava konut verelim, öyle bir şey yok. Bedava konut dağıtacaklarmış, nasıl olacak?”

‘İDLİB İLE İLGİLİ SORUN KALMAYACAK’

Erdoğan, Suriye’deki gelişmelere ilişkinse şunları söyledi: “Değerli arkadaşlar tabii biz kimseyi rahatsız etmiyoruz, bize dokunana biz dokunuruz, bize dokunmayanla herhangi bir işimiz olmaz. Biz terör örgütleriyle mücadele veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Afrin bunun en güzel örneğiydi, Cerablus da. Afrin’den sonra İdlib’deki gelişmeleri zaten biliyorsunuz. Şu anda 10 gözlem noktası elimizin altında ama orada şimdi 11-12 var onları da şimdi bu hafta içerisinde bitirip 12 gözlem noktası kontrolümüz altına girdik sonra İdlib ile ilgili sorun kalmayacak.”

Anneler Günü’nü de kutlayan Erdoğan, “Anneler Günü’nüzü tebrik ediyorum. Anneleri hayatta olanlara tavsiyem, annelerinizin ayaklarının altını öpün, cennet kokusunu alın. Annesiz olmak gerçekten çok zor. Tüm annelere saygı ve sevgilerimi sunuyorum, ellerinden öpüyorum” dedi.