Erdal Erzincan, "Oyalı Yazma" üçlüsü ile 23 Aralık'ta İş Sanat'ta

Halk müziği sanatçısı Erdal Erzincan, 23 Aralık'ta İş Sanat'ta gerçekleşecek "Oyalı Yazma: Harran'dan Harput'a Sıra Gecesi" konserine bağlamasıyla renk katacak.

(İleri - Kültür Sanat) Mercan Erzincan, Devrim Kaya ve Buse Katılmış'tan oluşan "Oyalı Yazma" üçlüsü, Harran'dan Harput'a uzanan coğrafyada varlığını sürdüren sıra gecesi geleneğine ait özgün ezgilerle halk müziği sevenlere seslenecek. Bu özgün konser için divanlar, hoyratlar, gazeller gibi yörenin tüm tınılarını yansıtan bir repertuvar hazırlayan Oyalı Yazma'ya, halk müziğinin usta ismi, saz üstadı Erdal Erzincan da bağlaması ile eşlik edecek.

Oyalı Yazma, akademik eğitimlerini aynı okulda alan Mercan Erzincan, Devrim Kaya ve Buse Katılmış tarafından 2013 yılında kuruldu. Müzik yönetmenliğini Ufuk Şimşek’in üstlendiği grup, Elazığ-Harput Kürsübaşı sohbetleri, Urfa sıra geceleri, Diyarbakır Velime geceleri gibi Anadolu'daki toplu türkü söyleme geleneklerini ele aldığı projelerde bu yörelerin en nadide eserlerini "Makam" ana ekseni üzerine oturtarak dinleyicilere sunuyor.

Alanında deneyimli ve usta icracılardan oluşan grup orkestrası, "İncesaz" diye tabir edilen keman, klarnet, kanun, cümbüş-ud gibi enstrümanları dünya müziği enstrümanlarıyla uyum içinde kullanarak modern bir tını yakalamayı amaçlıyor. Seslendirdikleri eserleri geçmişten geleceğe bir köprü kurarak, özellikle genç nesillere tanıtmayı hedefleyen Oyalı Yazma, gecede Harran’dan Harput’a uzanan bir coğrafyada varlığını sürdüren sıra gecesi geleneğine ait seçkin ezgileri üç genç fakat usta kadının sesiyle işleyerek dinleyicilerle buluşturuyor.

DAHA FAZLA