Erciş'teki ilköğretim okulunda öğrencilere cinsel istismarda bulunan müdür yardımcısı gözaltına alındı

Erciş'teki ilköğretim okulunda öğrencilere cinsel istismarda bulunan müdür yardımcısı gözaltına alındı

Van’ın Erciş ilçesine bağlı Keklikova mahallesindeki Neşe Horasan İlköğretim Okulu’nda okuyan 12 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan müdür yardımcısı gözaltına alındı.

Van’ın Erciş ilçesine bağlı Keklikova mahallesinde bulunan Neşe Horasan İlköğretim Okulu’nda okuyan H.Ç., (12) okulun müdür yardımcısı M.D.’nin cinsel istismarına maruz kaldı. Gazeteyaşam'da yer alan habere göre; kadın öğretmenin istismarı fark etmesi üzerine istismarcı M.D. göz altına alınırken, kendisine ulaşılan Van Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, ilk olarak istismarı yalanlayarak üzerini örtmeye çalıştı. Şimşek'in, “Bu durum haber olursa memleketimizin adı bozulur, lütfen haber yapmayalım” şeklinde konuştuğu öğrenildi.

Daha önce de okuldaki çocuklara "zaafı olduğu" söylenen M.D.’nin H.Ç’ye sürekli "ilgi duyduğu" ve bu "ilginin" kadın öğretmenin dikkatinden kaçmadığı belirtildi. Son olarak istismarcı M.D’nin bugün H.Ç’yi taciz ettiği sırada fark edilmesi üzerine olayla ilgili jandarmaya haber verildiği, olay yerine gelen jandarmanın istismarcı M.D’yi gözaltına aldığı öğrenildi.

Yaşanan istismar üzerine kendisine ulaşılan Erciş Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Şimşek, ilk görüşmede istismarı inkar ederek böyle bir olayın yaşanmadığını ve iddiaların asılsız olduğunu savunmaya çaıştı. Şimşek’in istismarı örtbas etmeye çalışması üzerine olayın görgü tanıklarının olduğu ve jandarmanın olayla ilgili müdahalede bulunduğu belirtilmesi ile Şimşek, bu sefer cinsel istismar olayını doğrulayarak konu hakkında inceleme başlattıklarını söyledi.

‘AMAN KİMSE DUYMASIN, MEMLEKETİN ADI BOZULUR’

Yapılan telefon görüşmesinin devamında gerçeği daha fazla inkar edemeyen Şimşek'in olayın gizli tutulması ve basına yansıtılmaması için "ricada" bulunduğu, “Olay aslında büyütülecek bir olay değil. Öğrencimizin öğretmeni öğrencinin elini tutarken yanlış anlaşılmış. Lütfen olayı büyütmeyelim memleketin adı bozulmasın. Zaten gerekli işlemler başlatıldı" dediği öğrenildi.

CİNSEL İSTİSMARIN BOYUTU SORUŞTURMA İLE ORTAYA ÇIKIYOR

Erciş'teki Neşe Horasan İlköğretim okulunda ortaya çıkan cinsel istismar korkunç boyutlarda olduğu iddia ediliyor. Okulun Müdür Yardımcısı M.D.,’nin aylardır çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunduğu ve bu durumun okul yönetimi tarafından gizlendiği aileler tarafından ifade edilirken, istismar suçu kapsamında yürütülen soruşturmada 9 çocuğun daha cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı.

İstismarcı Müdür Yardımcısı M.D’nin gözaltına alınması sonrası yürütülen soruşturma kapsamında 9 çocuğun daha istismara maruz bırakıldığı öğrenildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü belirtilen soruşturmada, yaşları 9 ile 12 arası istismara maruz bırakılmış, H.E.,T.T.,A.S.,Y.E.,C.A.,M.Ç.,A.B.,N.B.,H.B., isimli çocukların da ifadeleri alındı. Psikolog kontrolünde Erciş ve Van il merkezinde ifadelerine başvurulan çocukların tamamının benzer ifadeler verdiği belirtilirken, istismarcı öğretmenin aylardır çocuklara cinsel istismarda bulunduğu gerçeği de açığa çıktı. Cinsel istismara maruz bırakılan H.E. isimli erkek çocuk M.D tarafından elle taciz edildiği, istismarı anlatmaması için ise istismarda bulunan öğretmen tarafından para verildiği, öğrencinin bu durumu yetkililere aktarmak istemesi üzerine yetkililerin olayın üstünü örtmek için H.E’yi dayakla cezalandırdığı ifade edildi.

"OKUL YÖNETİMİNİN AYLARDIR YAŞANAN İSTİSMARDAN HABERİ VARDI"

Cinsel istismara maruz bırakılan çocukların ailelerin Gazete Yaşam’a verdiği bilgilerde, okul yönetiminin aylardır yaşanan cinsel istismardan haberi olduğu ve bu durumun üzerinin örtülmeye çalıştığı ifade edildi. Cinsel istismara maruz bırakılan H.B. isimli erkek öğrencinin durumu okul idaresine bildirdiği, fakat okul idaresinin H.B.'nin ifadesini dikkate alması yerine H.B.’ye şiddet uygulayarak, “okulun adı bozulacak” gerekçesi ile olayın üzerini kapattığı iddia edildi. İdarenin istismarcı öğretmeni okuldan uzaklaştırmak yerine sadece uyararak önlem almaya çalışıldığı belirtildi.

"MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İSTİSMARIN ÜZERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR"

Konu hakkında sonuna kadar davacı olacaklarını ifade eden aileler, Erciş Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek’in bu konuda destek olmalarını beklerken olayın üzerine örtmeye çalıştığı ifadesine yer verdi. Cinsel istismara maruz bırakılan çocukların aileleri, Şimşek’in sadece kendi itibarını korumaya çalıştığı ifadesine yer vererek, “Bizler bu durumda başta Erciş’teki STK’lar olmak üzere Sayın Milli Eğitim Müdürümüzü de yanımızda görmek isterdik. Fakat ne yazık ki, Milli Eğitim Müdürümüz bize ‘geçmiş olsun’ deme gereği bile duymadan olayın üzerini örtmeye çalışıyor. Bu işin peşini bırakmayacağız. Hukuki mücadelemizi sonuna kadar arayarak, gerek bu duruma göz yumanlardan gerek ise olayın sorumlularından hesap soracağız” dediler.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GAZETECİLERİ TEHDİT ETTİ

Yaşanan istismarı gündeme taşıyan Gazete Yaşam’ın muhabirlerini telefonla arayan Erciş Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek'in gazetecilere, “Çok ayıp ettiniz, benim adımı nasıl yazarsınız siz habere? Beğendiniz mi yaptığınızı? Hakkınızda savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” şeklinde tehditler savurduğu öğrenildi.

Cinsel İstismarcı M.D.’nin gözaltında tutulduğu öğrenilirken, ilçede yaşanan cinsel istismar olayını meclise taşımak için HDP Van Milletvekili Lezgin Botan’ın ön bilgi topladığı öğrenildi.

DAHA FAZLA