Erciş’teki bir okulda çocuklar cinsel istimara uğradı, idare ‘Okulun imajı bozulacak’ diyerek örtbas etti

Erciş’teki bir okulda çocuklar cinsel istimara uğradı, idare ‘Okulun imajı bozulacak’ diyerek örtbas etti

Erciş’teki bir okulda 10 çocuğa cinsel istismarda bulunan müdür yardımcısı tutukladı.

Van’ın Erciş ilçesine bağlı Keklikova mahallesindeki Neşe Horasan İlköğretim Okulu’nda müdür yardımcılığı yapan M.D çocuklara cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Okul yönetiminin cinsel istismarlardan haberinin olduğu ancak ‘Okulun imajı bozulacak’ diyerek örtbas ettiği öğrenildi.

10 ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNDU

12 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunulduğunu bir öğretmenin fark etmesiyle skandal ortaya çıktı.  Müdür Yardımcısı M.D’nin gözaltına alınması sonrası yürütülen soruşturma kapsamında 9 çocuğun daha istismara maruz bırakıldığı öğrenildi. 

‘OKULUN İMAJI BOZULACAK’

Cinsel istismara maruz bırakılan H.B. isimli erkek öğrencinin durumu okul idaresine bildirdiği, fakat okul idaresinin H.B.'nin ifadesini dikkate alması yerine H.B.’ye şiddet uygulayarak, “okulun imajı bozulacak” gerekçesi ile olayın üzerini kapattığı iddia edildi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DE ÖRTBAS PEŞİNDE

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre,  HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Erciş Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek’in de olayı örtbas etmek için girişimlerde bulunduğunu belirtti. Botan, skandalın ortaya çıkmasının ardından çocuklarını okula göndermeyen ve bu yolla olayı protesto eden velilerin aktardığı bilgilere göre İlçe Milli Eğitim Müdürü Şimşek’in olayı örtbas etmek için çeşitli girişimlerde bulunduğunu anlattı. Botan, konu ile ilgili bilgi almaya çalışan gazetecilerin de İlçe Milli Eğitim Müdürü Şimşek tarafından tehdit edildiğini ifade ederek, “Sistematik hale gelen cinsel istismar birçok odak tarafından örtülmüş” dedi.

MECLİSE TAŞIDI

HDP’li Botan, cinsel taciz ve üzerinin örtbas edilme girişimlerini Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi veren Yılmaz, “Vali Abdulkadir Sarı Ortaokulu’nda yaşanan cinsel istismar olayıyla başlatılan soruşturma hangi aşamadadır?” diye sordu.

DAHA FAZLA