Ensar'a destekten vazgeçmeyen Turkcell Twitter davalarına devam ediyor

Ensar'a destekten vazgeçmeyen Turkcell Twitter davalarına devam ediyor

Turkcell Twitter'da  Ensar Vakfı'na verdiği desteği eleştiren hesaplara dava açmaya devam ediyor.

Turkcell Twitter'da  Ensar Vakfı'na verdiği desteği eleştiren hesaplara dava açmaya devam ediyor.

10 erkek çocuğun cinsel istismara uğramasıyla kamuoyunun gündemine oturan Ensar Vakfı’nın organize ettiği Türkiye Değer Ödülleri’ne sponsor olan Turkcell, Ensar Vakfı'na olan desteğini geri çekmek yerine Twitter üzerinden bu desteği eleştirenlere, hakaret  iddiasıyla erişim engeli talebinde bulunmaya devam ediyor.

Twitter tarafından  erişim engeli talebinde bulunulan hesaplara ise bilgilendirme mesajı gönderildi. Mesajda Twitter'ın mahkeme kararıyla ilgili işlem yapmadığı belirtilerek, mahkeme kararının Türkiye’deki ifade özgürlükleri ilkelerine uygun olmadığı gerekçesiyle karara itiraz edileceği ifade edildi. Mesajda şunlar kaydedildi:

"Twitter hesabınızla ilgili Twitter’a ulaşan ekteki mahkeme kararı hakkında sizi bilgilendirmek amacıyla bu e-posta mesajını gönderiyoruz.

Twitter, mahkeme kararında belirtilen içerik ile ilgili şu an için herhangi bir işlem yapmamıştır. Sadece hesabınıza gönderilmiş ve ekteki mahkeme kararında belirtilmiş bir içerik ile ilgili sizi bilgilendirmek amacıyla bu e-posta mesajını gönderiyoruz:

Mahkeme kararının Türkiye’deki ifade özgürlükleri ilkelerine uygun olmadığı gerekçesiyle karara itiraz dilekçemizi ilgili mahkemelere vermeyi hedefliyoruz. Kararın bozulması halinde size bu durumu mümkün olan en kısa sürede bildireceğiz. Mahkeme kararına Türk mahkemeleri nezdinde itiraz etmeyi düşünüyorsanız, lütfen mümkün olan en kısa sürede bize haber veriniz.

Eğer sizinle yanlışlıkla iletişime geçtiğimizi düşünüyorsanız ve/veya ekteki yazışma sizin Twitter kullanıcı hesabınızla ilgili değilse, lütfen bu e-posta mesajına cevap vererek bizi en kısa zamanda bilgilendiriniz.

Bu bildirim hukuki bir tavsiye niteliğinde değildir. Bu konu hakkında bir hukuki danışmana başvurmak isteyebilirsiniz."

Turkcell'in son olarak erişim engeli talebinde bulunduğu hesapların yer aldığı 28 Nisan'da verilen mahkeme kararı şöyle:

 

Tweetlerine erişim engeli kararı aldırtan Turkcell'e kullanıcılar yine Twitter üzerinden cevap verdi

 

Gazeteci Metin Cihan'ın da Turkcell'in Ensar Vakfı'na verdiği destekle ilgili daha önce erişim engeli talep edilen tweetleri kopyalaması nedeniyle kopyaladığı tweetlere erişim engeli talep edildi.