En kahraman Feyzioğlu: 'Cerablus'a büyük harekatı başlattık'

En kahraman Feyzioğlu: 'Cerablus'a büyük harekatı başlattık'

Son günlerde Tayyip Erdoğan ve AKP'ye verdiği destekle gündeme gelen ve eleştirilerin odağı olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cerablus'a ÖSO'cuların yerleştirildiği operasyonu selamladı. 'Cerablus'a büyük harekatı başlattık' başlığıyla sosyal medya hesabından açıklama yapan Feyzioğlu, "Dilerim alnımızın akıyla bu harekattan, en az zayiatla muzaffer çıkarız. Allah Türkiye'yi ve Milletimizi korusun." ifadelerini kullandı. 

Son günlerde Tayyip Erdoğan ve AKP'ye verdiği destekle gündeme gelen ve eleştirilerin odağı olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cerablus'a ÖSO'cuların yerleştirildiği operasyonu selamladı. 

'Cerablus'a büyük harekatı başlattık' başlığıyla sosyal medya hesabından açıklama yapan Feyzioğlu, "Dilerim alnımızın akıyla bu harekattan, en az zayiatla muzaffer çıkarız. Allah Türkiye'yi ve Milletimizi korusun." ifadelerini kullandı. 

"DİLERİM BU HAREKATTAN MUZAFFER ÇIKARIZ"

Feyzioğlu'nun açıklaması şu şekilde:

Saat 04.00'da Cerablus'taki IŞİD hedeflerine bombardıman başladı ve TSK kuvvetleri ile koalisyon harekete geçti. Cerablus'u IŞİD'den kurtarma operasyonu kapsamında önce TSK'ya ait obüsler IŞİD hedeflerine atış yaptı, sonrasında koalisyon uçakları IŞİD'i bombaladı. Bölgeden zaman zaman silah ve patlama sesleri geliyor. Askeri kaynaklar 1 saat 45 dakika içinde 63 hedefe Fırtına obüsleri ve roketatarlarla 224 atım yapıldığını belirtti. Topçu atışının ardından iş makineleriyle geçit açma çalışmaları başladı. Yetkililer kara harekatının başlamadığını, geçit açma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. Topçu ateşinin ardından bu kez TSK'ya ait savaş uçakları Cerablus'taki IŞİD hedeflerini bombaladı.

Yıllardır Suriye politikamızın yanlışlığını yazıyorum. Dilerim bu hamleyle ve öncesinde yapılan ittifaklarla hızlı bir düzelmeye girer. Ayrıntıları bilmediğim için bir iyi dilekten ibaret bu söylediğim. Ancak dış temaslardaki son haftaların hareketliliği önemli müzakerelerin yapıldığını gösteriyor.

Ordumuz, göz bebeğimizdir. Çünkü bu topraklarda yaşamamızın güvencesidir. Yıpratılmamalı, bir an önce yaraları sarılmalıdır. Milli bir dış politika, milli ordu olmadan uygulanamaz.

Dilerim alnımızın akıyla bu harekattan, en az zayiatla muzaffer çıkarız.

Allah Türkiye'yi ve Milletimizi korusun."