Emniyetten, ölüm ve tecavüz tehdidi alan kadına: Ülkenin gündemi yoğun, savcı dosyanıza hemen bakamaz

Emniyetten, ölüm ve tecavüz tehdidi alan kadına: Ülkenin gündemi yoğun, savcı dosyanıza hemen bakamaz

Reddettiği E.K., tarafından 2 yıldır ölüm ve tecavüzle tehdit edilen Gülay Mübarek, Emniyeti arayarak şikayeti hakkında bilgi almak istediğinde bir polisin telefonda “Savcı ülke gündeminin yoğunluğundan sizin dosyaya hemen bakmaz” yanıtını aldığını söyledi.

Tuğba Özer

İki yıldır sistematik olarak yaşam hakkı tehdit edilen Gülay Mübarek bugün yeniden ifadeye çağrıldı. 

Mübarek 'sesimi duyun’ diyerek, E.K., isimli öğretmenin  2 yıldır ısrarlı takibine maruz kaldığını, ölüm ve tecavüz tehditleri aldığını söylemişti. 

Hürriyet gazetesi yazarı Melis Alphan’ın köşe yazısına durumu taşıması ve  Mübarek’in sosyal medya üzerinden sesini duyurmasının ardından oluşan tepkiler Emniyet’i  harekete geçirebildi.

İleri’ye konuşan Mübarek, dün gece polisler tarafından aranarak Emniyet’e çağrıldığını ve şu anda da ifade verdiğini söyledi.

2 YILDIR BİTMEYEN TEHDİT, ŞANTAJ

2 yıldır sistematik olarak tehdit ve şantaja maruz kaldığını ifade eden Mübarek yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Facebook’ta tanıştık. Daha birbirimimizi tanıma aşamasında bile onun hayatıma çok fazla müdahale ettiğini fark edince başlamadan bitirdim. 

Ben bitirince ısrarları başladı bunun üzerine her yerden engelledim kendisini. Numaramı, sosyal medya hesaplarımı da değiştirdim.

Daha sonra bana ulaşamayınca ablam, abim etrafımdaki herkese mesaj atmaya başladı.

Boşanan ablamın eski eşine ‘o evde neler oluyor’ ‘eve erkek alınıyor’ diye mesajlar atmaya başlamış. Ablamın eski eşini velayet davası açmaktan zar zor vazgeçirdik.”

8 ayın sonunda tehditlerin bitmeyeceğini anlayarak polise gittiğini söyleyen Mübarek, “Bana aylarca ulaşamadı ama hiç bıkmadı. Adıma onlarca sahte hesap açtı. 

Karakola gittiğimde bana ‘olay sadece sosyal medyadan yaşandığı için daha uzun sürede sonuç alırsınız’ denilerek Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gitmem söylendi. Ben de öyle yaptım. Siber Suçlar'a giderken yanıma onun tüm tehditlerinin ekran görüntüsünü alıp gittim. Bana burada 'süreç 2-3 ay sürer dosyanın bizden savcılığa gitmesi en az 4 ayımızı alır' dediler” dendi.

‘ÜLKENİN GÜNDEMİ YOĞUN, DOSYANIZA HEMEN BAKAMAZ’

Bu süreçte sürekli polisi arayarak dosyanın savcılığa gidip gitmediğini sorduğunu söyleyen Mübarek, “Polis memuru bana ilk aramamda dosya savcılığa gitmek üzere ama şu an savcı değişikliği var. Yeni gelecek savcı ülke gündeminin yoğunluğundan sizin dosyaya hemen bakmaz’ dedi.

‘Bu adam sadece beni değil etrafımdaki herkesi de tehdit ediyor. Bir sinir anında bu adam bir şey yapsa ülkenin yoğunluğundan dolayı mı canımdan olacağım’ dedim. 

Ben tekrar aradığımda ise 'Gülay hanım bizim elimizden gelen bu' şeklinde yanıt aldım.”

4 YAŞINDAKİ YEĞENİNE TECAVÜZ ETMEKLE TEHDİT ETTİ

E.K’nın, kendisini şikayet ettiğini söylediğinde  daha da çirkinleşmeye başladığını anlatan Mübarek, “Ben hapse girsem bile sana tecavüz edeceğim. Korkmuyorum sen kork” şeklinde tehdit mesajı aldığını söyledi.

Mübarek, E.K.’nın ‘Benimle evleneceksin yoksa yeğenine gözlerinin önünde tecavüz ederim’ şeklinde de bir mesaj atarak 4 yaşında olan yeğenine tecavüz tehdidinde bulunduğunu belirtti.

İDDİANAME HALA YOK

Mübarek Aralık 2016’da Emniyet’e şikayette bulunmasına ve E.K., isimli şahsın ifadesi Haziran 2017’de alınmasına geçen süre zarfında hala bir iddianame hazırlanmadı.

SAVCI: DELİLLERİ SADELEŞTİRİN

Avukatıyla yaklaşık 3 ay önce savcılığa gittiğini belirten Mübarek savcıdan, “Mesaj sayısı çok fazla bunları sadeleştirip getirin” yanıtı aldığını ve  “Ben de hangisini sadeleştireyim. Sadeleştirip suçunu mu hafifleteyim” dediğini aktardı.

 

DAHA FAZLA