Emniyet soruşturmak için eşini vurmasını beklemiş

Emniyet soruşturmak için eşini vurmasını beklemiş

Konya'da, 14 Eylül Perşembe günü, çalıştığı yere kurye kılığında gidip eşini 3 kurşunla ağır yaralayan Zafer Tatlısert 11 gün önce eşini yine yaraladığı ancak Konya Emniyeti’nin yaralamadan hemen sonra Tatlısert’in evine giderek yapması gereken araştırmayı, 11 gün sonra, eşini vurduğu akşam yaptığı ortaya çıktı.

Ailenn avukatı Avukat Emin Levent Yavuzer 3 Eylül’de ailenin kurşunlanması sonrasında ‘yaralama ve daha önce verilen eve yaklaşmama cezasına aykırılık’ suçundan yerine getirmesi gereken araştırmanın 14 Eylül’de kadının vurulduğu günün akşamında yapıldığını söyledi.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre, Emin Levent Yavuzer, “Polisler kendilerine sorumluluk geleceğini düşünerek, bu işlemi yapmışlar. Zira gece saat 23.30’de tutulan tutanak, eşyanın tabiatına aykırı. Görevlerini vaktinde yerine getirmiş olsalardı, belki de son olay yaşanmayacaktı” dedi.

S.G.T., tehditler ve kaçırma girişimleri sonunda 2012 yılında Zafer Tatlısert ile evlenmek zorunda kaldı. 5 yıl şiddet gören Tatlısert, ayrılmaya karar verdi. Temmuz 2017’de kararını eşi Zafer’e açıkladı. Ayrılmaya karşı çıkan Zafer Tatlısert, 13 Ağustos’ta S.G.T’yi silah zoruyla kaçırdı. Yolda eşini dövüp kaçtı. Gizem’in ailesi Dutlıkır Polis Merkezi’nde şikâyette bulundu. Zafer’e bir ay eve yaklaşmama cezası verildi.

YAKALANMADI, SALDIRMAYA DEVAM ETTİ

27 Ağustos’ta S.G.T. çarşıda annesi Nilgün ile arabaya binerken Zafer karşısına çıktı. S.G.T.’yi kaçırmaya yeltenen Zafer, eşinin annesinin burnunu kırdı. Kadın ve ailesi ertesi sabah polisle evden çıkıp polis merkezine gitti. Zafer’e bir ay daha yaklaşmama cezası verildi. Aile karakoldan çıkınca Zafer arkalarından araçlarına çarpıp ateş etti. Polis, yine Zafer’i yakalamadı. Zafer Tatlısert, 3 Eylül’de evlerinin önünde eşi ve ailesine tüfekle ateş etti. Saçmalar S.G.T.’nin kardeşi Çağatay Gözönü’nün koluna geldi. Zafer’e üç ay eve yaklaşmama cezası verildi. Aile, Zafer’i takip ettirip polise ihbar etti. İlk ihbar dikkate alınmadı; ikincisinde Zafer, polisleri atlattı. 3 saldırı sonunda yakalanamayan Zafer, 14 Eylül’de kurye kılığında eşinin çalıştığı fabrikaya geldi. Eşini 3 kurşunla ağır yaraladı.

POLİSİN YAKALAMADIĞI SALDIRGANI FABRİKA İŞÇİLERİ YAKALADI

Fabrika çalışanlarınca yakalanan Zafer, eli kolu bağlanıp polise teslim edildi. O gün sağlık muayenesi için Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Zafer, araçtan indiği sırada iki polisin arasından kaçtı. Ertesi gün yakalanan Zafer, cezaevine gönderildi. 

DAHA FAZLA