Emine Erdoğan sezaryeni bitirmek için seferberlik çağrısı yaptı

Emine Erdoğan sezaryeni bitirmek için seferberlik çağrısı yaptı

Modern dünyanın kadınları annelikten uzaklaştırdığını öne süren Erdoğan, sezaryen oranlarının artmasının da bunun bir göstergesi olduğunu iddia etti. Emine Erdoğan, AKP'nin kadın bedenini kontrol etme politikalarının bir uzantısı olarak "annelik durumu" üzerine övgüler yağdırdı.

Sezaryenin en aza indirilmesi gerektiğini öne süren Emine Erdoğan, sezaryene karşı seferberlik çağrısı yaptı. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan "Sezaryen Oranlarının Azaltılmasında Etkili Yöntemler" konulu sempozyumda kendince "öğüt" niteliğinde açıklamalar yaptı. Erdoğan," Doğal ve fıtri bir doğum sürecinin insanlığın saf ve duru bir medeniyet inşasına da vesile olacağını" öne sürdü.
TÜM KADINLAR BU TECRÜBEYİ YAŞAMALI!
Doğum yapmanın kadınlara "bilgelik" kazandırdığını iddia eden Erdoğan, "Tüm kadınlarımız bu tecrübeyi en güzel şekilde yaşamayı hak ediyor. Fakat ne yazık ki modern dünya kadınlarımızı bu doğal deneyimden uzaklaştırıyor" ifadelerini kullandı. 


EMİNE ERDOĞAN'DAN ŞEHİR HASTANELERİ PROPAGANDASI
Erdoğan,Kamu Özel işbirliği kapsamında AKP'nin sağlık hizmetini özel şirketlere rant alanı olarak "şehir hastaneleri" projesinin de propagandasını yaptı. Şehir hastanelerinin, sezaryeni azaltmak konusunda etkili olacağını iddia eden Erdoğan,  mevcut doğumhanelerin de "mahremiyet" açısından gözden geçirilmesi ve sağlık personelinin "mahremiyet" konusunda eğitimden geçmesi "gerektiğini" ileri sürdü.