Emine Ayna gözaltına alındı

Emine Ayna gözaltına alındı

DBP eski Eş Genel Başkanı Emine Ayna, evine düzenlenen polis baskını sonucu gözaltına alındı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı ve eski milletvekili Emine Ayna, Diyarbakır’daki evine sabaha karşı düzenlenen polis baskınında gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Ayna, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne (TEM) götürüldü.

Ayna, geçen hafta bir soruşturması nedeniyle Diyarbakır Adliyesi’nde savcılığa ifade vermişti.

EMİNE AYNA SİYASETTEN ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Cizre’de düzenlenen operasyonlar esnasında yaşanan vahşetin ardından Emine Ayna, “İnsani anlamda hiç kimsenin kabul edemeyeceği şekilde ölüsüne de dirisini de işkence yapan, mezarını da evini de yakıp yıkan bir anlayışla siyasi çözüm gelişebileceğine inanmıyorum” demiş, siyasi partiler aracılığıyla siyaset yapma olanaklarının ortadan kaldırıldığını söylemişti.

Cizre’de bir evin bodrumunda uygulanan ablukaya dikkat çeken Ayna, “Bir binanın bodrumuna sığınarak yaşam mücadelesi veren 25 yaralı insanın hastaneye kaldırılması için seferber olduk. 25 yaralı ve sağ insan diri diri toplu gömüldü” ifadelerini kullanmıştı.

Bu olayın kendisi için son damla olduğunu ifade eden Ayna, hükümetin anlayışının yaşanan olaylara siyasi bir çözüm getirmeyeceğini belirterek siyasetten çekildiğini ilan etmişti.

2007 yılında milletvekili seçilerek Meclis’e giren Ayna, bir dönem Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eş genel başkanlık görevi yürütmüştü.