Emani'nin katillerine ağırlaştırılmış müebbet

Emani'nin katillerine ağırlaştırılmış müebbet

10 aylık bebeğiyle birlikte 9 aylık hamile olan Emani Al Rahmun'u öldüren Birol Karacal ile Celal Bay’a ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 72'şer yıl hapis cezası verildi.

Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Suriyeli 9 aylık hamile Emani Al Rahmun (20) ile 10 aylık bebeğini öldüren Birol Karacal ile Cemal Bay,ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 72'şer yıl hapis cezası verildi. 

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanıklar Karacal ve Bay'ın "tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme", "gebe olduğu bilinen kadını öldürme", "çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "nitelikli cinsel saldırı", "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme" ile "nitelikli yağma" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 50'şer yıla kadar hapisle cezalandırmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Birol Karacal ile Celal Bay'ı, "tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme", "gebe olduğu bilinen kadını öldürme", "çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "nitelikli cinsel saldırı", "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme" ile "nitelikli yağma" suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 72'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kaynarca'da, 6 Temmuz 2017 tarihinde 9 aylık hamile olan Emani Al Rahmun ile 10 aylık bebeği Halaf Al Rahmun, öldürülmüştü. Cinayetin ardından öldürülen Emani Al Rahmun'ın eşi Halid Al Rahmun'un komşusu ve fabrikadan mesai arkadaşı olan Birol Karacal ile Cemal Bay tutuklanmıştı.

DAHA FAZLA