Elektrik borcunu ödemeyenlere kötü haber

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrikte kayıp ve kaçağı önleme konusunda kararlı olduklarını belirterek "Çok açık ve net söylüyorum. Borcunu ödemeyenin elektriği kesilecek" dedi.

Bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen Türkiye Enerji Zirvesi'nin açılışı Gaziantep Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Zirveye; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bürokratlar, işadamları ile davetliler katıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız konuşmasında Türkiye'de kamunun yerini özel sektöre bıraktığına dikkat çekti. Kamunun yeni süreçte denetim mekanizması görevini üstleneceğini belirten Bakan Yıldız, "Bu değişim ve dönüşümü salondaki arkadaşlarımızla yönetiyoruz. Bu bir ekip çalışması, senkron çalışması. Birimizin emeğinin eksik olması halinde hepimizin gayreti boşa düşeceği bir sektördeyiz. O yüzden herkes üzerine düşeni yerine getirmeli" dedi.

'BORCUNU ÖDEMEYENİN ELEKTRİĞİ KESİLECEK'                                                                                

Bakan Taner Yıldız daha sonra dinleyicilerin sorularını cevapladı. Son günlerde Güneydoğu'da elektrik kesintileri ile başlayan protestolar hatırlatılarak yöneltilen bir soruya Bakan Yıldız şöyle yanıt verdi: "Elektrik borcunu ödemeyen ve yapılandırmak istemeyenlerin elektriklerini keseceğiz. Türkiye'de 3 bölgeyi çıkardığımız zaman elektrikteki kayıp ve kaçak oranı Avrupa ortalamasının altında kalıyor. Her kim olursa olsun evinde, işyerinde kullandığı elektriğin borcunu ödeyecek. Ödemede zorluk yaşayan ve borcunu ödemek isteyenlere de yardımcı oluyoruz. Ama 'ben borcumu ödemeyeceğim, elektriği de kullanmaya devam edeceğim' diyen varsa çok açık ve net konuşuyorum onun da elektriği kesilecek."