Elektriğe yine zam!

Elektriğe yine zam!

AKP asgari ücret gibi başlıklarda emekçiye ‘kaşıkla’ zam yaparken, temel ihtiyaçlara her fırsatta ‘kepçeyle’ zamlar yapılıyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK); elektrik tüketim fiyatlarına 1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 2.89 zam yapıldığını duyurdu.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada, son kurul toplantısında aldıkları kararla elektriğe zam yapıldığını söyledi. Elektrik fiyatlarını serbest piyasanın belirlediğini ve dövizde yaşanan artışların bu maliyetleri etkilediğini belirten Yılmaz, "Son yaptığımız kurul toplantısında görevli tedarik şirketlerinden enerji temin eden tüketiciler için geçerli olan nihai fiyatlarda, 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren uygulanmak üzere ortalama yüzde 2,89 artış ihtiyacı hasıl olduğunu gördük." dedi.

ARALIKLARLA TOPLU ZAM!

Elektrikte ortaya çıkan maliyet artışlarının biriktirilerek yıl sonunda toplu bir zam olarak yansıtılmasının doğru bir uygulama olmayacağını da savunan Yılmaz, "Bu durumdan hem vatandaşımız zarar görür hem de sektörümüz. İhtiyaç hasıl olması halinde küçük düzeyli bu tip fiyat artışlarını uygulamak hem tüketicimiz hem de sektörümüz için daha doğru olacaktır." ifade edildi.

Elektrik fiyatlarına 1 Ocak'ta da yüzde 8,8 zam yapılmıştı.