Eğitimcilerden ‘iftara katılmayan öğretmenlere soruşturma’ protestosu

Eğitimcilerden ‘iftara katılmayan öğretmenlere soruşturma’ protestosu

Eğitimciler Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilçede iftar yemeğine katılmayan öğretmenler hakkında soruşturma açmasına için mazeretlerinin istenmesine yaptıkları eylemle tepki gösterdi.

Eğitimciler İstanbul’da bulunan Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilçede iftar yemeğine katılmayan öğretmenler hakkında soruşturma açmak için mazeretlerinin istemesine, yaptıkları eylemle tepki gösterdi.

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan eylemde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır’ın eğitimcilerin iş bırakmasına, öğretmenlerin özlük hakları doğrultusunda nöbet tutmasına, şarkı-türkü söylemesine dahi soruşturma açtığı hatırlatılarak, stajyer ve danışman öğretmenlerin son olarak mesai saati dışında ‘seminer soslu’ iftar yemeğine zorladığı ve katılmayanlara “verdiğimiz iftar yemeğine neden katılmadınız” şeklinde yazı gönderdiği belirtildi.

‘KENDİNDEN OLMAYANA SAVAŞ AÇTI’

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘kendinden olmayan personele’ savaş açtığı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Biz Eğitim Senli öğretmenler, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürünün bu ayrıştırıcı, gerici, bilim dışı, laiklik düşmanı tavırlarını kınıyoruz, bu davranışlarından vazgeçmeleri için, onu uyarıyoruz!

İlçe Milli Eğitimin görevi iftar yemeği vermek değildir! Milli Eğitimin görevi ırkçı, gerici düşünceleri topluma dayatmak, kabul etmeyenleri de düşman ilan etmek değildir! Milli Eğitim Müdürü, bu gerici, ırkçı tavırlarıyla, toplumu çatışmaya sürüklediğinin farkında mıdır? Bunun bedelini bu toplum ağır öder, bunun sorumlusu da Müdür Bey olur.

Eğitim Sen, Türkiye’nin gerici- faşist koşullarında sokakta kurulmuş, ‘fiili meşru mücadele’ geleneği olan, ilkeli bir örgüttür, faşizme ve gericiliğe teslim olmaz, üyesi olsun olmasın tüm eğitim emekçilerinin haklarını savunur, onlara yapılan baskılara karşı çıkar.

Şu bilinmelidir ki Eğitim Sen her türlü zorbalığa, ayrımcılığa, gericiliğe, ırkçılığa karşı; emeği, barışı, demokrasiyi, laikliği, halkların eşitliğini, bilimsel düşünmeyi, sanatı, kültürlerin eş saygınlığını savunmaya devam edecektir.”

Eylemde sık sık “Yaşasın örgütlü mücadelemiz" ve  “Baskılar bizi yıldıramaz!” sloganları atıldı.