Eğitim Sen'den öldürülen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın ailesine ziyaret

Eğitim Sen'den öldürülen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın ailesine ziyaret

Eğitim Sen PKK tarafından öldürülen 23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin ve Eğitim Sen Trabzon Heyeti PKK tarafından öldürüldüğü açıklanan Necmettin Yılmaz öğretmenin Gümüşhane Torul İlçesinin Demirkapı Köyü’nde yaşayan ailesine taziye ziyaretine gitti.

Eğitim Sen Genel Başkanı Feraye Aytekin Aydoğan ziyarete ilişkin, “Ulaşımı zor, köy okulunun da kapanmasıyla birlikte nüfusun iyice azaldığı, telefonla iletişimin güçlükle kurulduğu bir köy Demirkapı. Necmettin Yılmaz öğretmenimizin babası Hamit Yılmaz tarafından karşılandık.4 çocuğunu binbir güçlükle, inşaatlarda çalışarak büyütmüş Hamit Amca” diye konuştu.

“BİR OĞUL KAYBETTİM, BİNLERCE OĞUL KAZANDIM”

Ziyaret sırasında konuşan Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz , “Kimseye bir kinim, nefretim yoktur. Hayatım boyunca dil, din, ırk ayrımı yapmadım, çocuklarımı da böyle büyüttüm. Biz bu ülkede ,nereli olursa olsun ,yıllarca birlikte kardeşçe yaşadık, kardeşçe yaşamaya da devam edeceğiz.İnşaatlarda çalıştığım yıllar boyunca ülkenin her yerinden gelen her arkadaşımla soframı, ekmeğimi paylaştım.Tunceli'ye gittiğimde de çok büyük yardım ve ilgi gördüm.

“KİMSENİN CANI YANMASIN”

Tunceli'de de, Urfa Siverek'te de ilgi çok önemliydi, çok değerliydi benim için...Bir oğul kaybettim, şimdi görüyorum da binlerce oğul kazandım.Tek isteğim bu ülkede kardeşlik olsun, kimsenin canı yanmasın.”                        

“NECMETTİN YILMAZ’IN CANINA KIYANLARI LANETLİYORUZ”

Eğitim Sen Başkanı Aydoğan şöyle konuştu:

“Necmettin Yılmaz arkadaşımıza sağlıklı bir şekilde ulaşılması için ilk günden bu yana başta ailesi olmak üzere, Şanlıurfa ve Tunceli Eğitim Sen şubelerimiz ve tüm kurumlarla iletişim içersinde olduk.Meslektaşımız ve ailesinin sesine ses olmaya çalıştık.Aileyle iletişimimizi ve desteğimizi ilk günden itibaren sürdürdük.

En son  bayram sabahı yaptığımız görüşmede, meslektaşımızın babası Hamit Yılmaz ile yaptığımız görüşme umutlarımızı tekrar büyüttü.

Çok üzgünüz, acımız sonsuz.Genç bir meslektaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü, acısını yüreğimizin derinliklerinde yaşıyoruz.

Eğitim ve bilim emekçileri olarak, ülkenin her yerinde imkansızlıklar ve zorlu koşullara rağmen öğrencilerimiz ve hepimiz için aydınlık bir gelecek yaratmaya çalışıyoruz.

Yaşamı ve yaşatmayı savunuyoruz.Ölüm kimden ve nereden gelirse gelsin kınıyor, Necmettin Yılmaz'ın canına kıyanları lanetliyoruz.Acımız sonsuz...Başta meslektaşımızın ailesi olmak üzere, tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz.”