Eğitim Sen'den öldürülen iki lise öğrencisi hakkında açıklama

Eğitim Sen'den öldürülen iki lise öğrencisi hakkında açıklama

İstanbul Eğitim Sen 5 Nolu Şube cuma namazına giderken yolda hayatını kaybeden lise öğrencisi ve kendisine musallat olan erkek tarafından katledilen Helin Palandöken hakkında açıklama yaptı.

İstanbul Kartal’da ve Pendik'te gericiliğin ve kadın düşmanı politikaların sonucu olarak iki lise öğrencisi hayatlarını kaybetti.

İ.K isimli öğrenci okuldan izin alarak cuma namazına giderken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybederken, Helin Palandöken ise okul çıkışında bir erkek tarafından vurularak öldürüldü.

Eğitim Sen 5’Nolu şubeden öğrencilere yönelik yapılan açıklamada “Tüm bu olanlar ne ilktir, ne de son olacaktır. Bu gibi durumlar AKP’nin gerici ve tutucu politikalarının sonucunda ortaya çıkmaktadır” denildi.

Açıklama şöyle:

"Milli Eğitim Bakanlığının geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği “Öğrencilerin Cuma namazına gidebilmeleri için izinli sayılmaları” uygulaması, Kartal Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi İ.K ‘nin ölümüne sebep oldu. 

AKP’nin bu gibi gerici uygulamaları son zamanlarda baskıya dönüşmüştür. Bunun sonucu da eğitim öğretim sistemimizin giderek daha geri bir aşamaya bürünmesine ve öğrencilerimizin psikolojik travmalar geçirmesine,  ölümle sonuçlanan olayların ortaya çıkmasına neden olmuştur. 

Bu olaylardan bir tanesi 20 Ekim Cuma günü sözü geçen okuldaki  öğrencilerin Cuma namazı saatinde kontrolsüz bir şekilde namaza gitme adı altında çıkışlarından sonra karşıdan  karşıya geçme sırasında  İ.K adlı öğrencimize araba çarpmış ve olay  öğrencimizin ölümüyle sonuçlanmıştır.

Yine 13 Ekim günü Pendik İTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Helin Palandöken AKP’nin erkek egemen ve kadın düşmanı eğitim anlayışı sonucu katledilmiştir.

Kendini bilmez bir okul müdürü Pelin’i kötü örnek gösterme adı altında öğrencilere nasihatte bulunmuştur. Bunun üzerine öğrencilerden ve özellikle de kız öğrencilerden tepki almış, sonrasında ise özür dilemek zorunda kalmıştır. 

Tüm bu olanlar ne ilktir, ne de son olacaktır. Bu gibi durumlar AKP’nin gerici ve tutucu politikalarının sonucunda ortaya çıkmaktadır. Biz  AKP’nin eğitimdeki yozlaşmasına ve kadın düşmanı politikalarına karşı mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de sürdürmekte kararlıyız. Bunun sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu EĞİTİM SEN  olarak  çok iyi biliyoruz.”

                                                      

DAHA FAZLA