'Eğitim için Batı'ya gidenler ajan oluyor'

'Eğitim için Batı'ya gidenler ajan oluyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de katıldığı yemekte yaptığı konuşmasında, eğitim için Batı'ya gönderilenlerin çoğu zaman Batı'nın sadece kültürünü alarak ve benliklerini kaybederek Batı'nın gönüllü ajanları haline geldiklerini ifade etti.

TÜRKEN Vakfı Geleneksel Gala Yemeği'ne katılan Erdoğan, konuşmasında yaklaşık iki asırdır ülke olarak yurt dışına öğrenci gönderildiğini belirterek, Osmanlı Devleti'nin son döneminde devletin zayıflamasının önüne geçebilmek için idareciler tarafından Batı'ya öğrenci göndermenin bir çözüm yolu olarak görüldüğünü anlattı.

İlim ve fen tahsili için Batı'ya gönderilenlerin çoğu zaman Batı'nın sadece kültürünü alarak, benliklerini de kaybederek ülkelerine döndüklerini dile getiren Erdoğan, kendilerinden ülkeleri için kurtuluş reçetesi hazırlaması beklenenlerin Batı'nın gönüllü ajanları haline geldiklerini ifade etti.

"SÖZDE AYDINLARIN VERDİĞİ ZARARI DÜŞMAN DAHİ VERMEMİŞTİR"

Erdoğan ayrıca "Kendi milletine tepeden bakan, kendi değerlerinden tiksinen bu sözde aydınların bize verdikleri zararı emin olun düşman dahi vermemiştir. Çünkü bunlar ülkesinin menfaatleri için çalışmak yerine yabancı şirketlerin, devletlerin, kurum ve kuruluşların çıkarlarına hizmet etmişlerdir. Geçmişte Türkiye'nin sanayi hamlelerini daha emekleme aşamasındayken sabote edenlerin bunlar olduğunu görüyoruz. Bu kesimlerin ülkemizin her açıdan dışa bağımlı olması için özel çaba harcadıklarına da şahit oluyoruz. Bunların ihanet edemeyecekleri hiçbir değer, hiçbir ilke yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

"RUHUNU 1 DOLARA SATIŞA ÇIKARAN İNSAN MÜSVEDDELERİ"

"Ne yazık ki dün olduğu gibi bugün de benzer kesimlere medeniyet coğrafyamızda çokça rastlıyoruz" diyen Erdoğan, konuşmasını "Beynini Pensilvanya'da yaşayan bir şarlatana ipotek etmiş bu mankurtların neler yapabileceklerini hep beraber gördük, yaşadık. Bunların içinde proflar da var, bunların içinde multimilyarder zenginler de var ama bunların hiçbiri kar etmiyor. Satmaksa, iradeyi ve aklı kiraya vermekse verdiğin andan itibaren işte tablo bu olacaktır. Ruhunu 1 dolara satışa çıkaran bu insan müsveddeleri 15 Temmuz gecesi bize tarihimizin en büyük ihanetini yaşatmıştır" ifadeleriyle sürdürdü.

"AMERİKALI DOSTLARIMIZ HALA ANLAMADILAR"

Erdoğan, konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

"Sizlerden bir taraftan derslerinize, eğitiminize eğilirken diğer taraftan da ümmetin ve insanlığın geleceği için tehdit oluşturan bu ve bu tür yapılara karşı mücadele etmenizi özellikle rica ediyorum. Fetonun DEAŞ'tan veya PKK'dan bir farkının olmadığını herkesin görmesi, anlaması gerekiyor. Feto milletimize çektirdiği acılar yanında Amerika'da birçok sahtekarlığa ve usulsüzlüğe de imza atıyor. İşte 'charter school'ları üzerinden yapılan vurgunun buz dağının sadece görülen yüzü olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Sadece bunu Amerikalı dostlarımız hala anlamadılar veya anlamak istemiyorlar. Bu okullarda yapılan hırsızlıkların da yavaş yavaş ifşa olmaya, basında ve kamuoyunda tartışılmaya başlandığını görüyoruz. Amerikalı dostlarımızın çok uzak olmayan bir gelecekte bu örgütü gerçek yüzüyle göreceklerine inanıyorum. Allah'ın yardımı, milletimizin desteği, sizlerin ve bizlerin ortak çabasıyla bu tehdidin de üstesinden hep birlikte inşallah geleceğiz."