Eğitim de damatlara teslim!

Eğitim de damatlara teslim!

Erdoğan’ın yeğeni ile evlendikten sonra kamu kurumlarından milyonlarca liralık ihale alan damadın eğitim alanında da aktif rol oynadığı ortaya çıktı.

İki yıl önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeğeni ile evlenen ve kurduğu şirket bu tarihten sonra bir yılda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile kamu kurumlarından 3.6 milyon TL tutarında 10 ihale alan Abdulkadir Karagöz’ün “eğitim alanında” da aktif rol oynadığı ortaya çıktı. Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu TÜRGEV’in kurduğu İbn Haldun Vakıf Üniversitesi ile Malezya’nın önde gelen iş adamlarından Seyyid Mukhtar El Buhari’nin kurduğu Uluslararası El Buhari Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti’nde Karagöz de yer alıyor.

TÜRGEV İLE MALEZYA KARDEŞLİĞİ...

Karagöz’ün ticaret dışında eğitim alanında da aktif olduğu ortaya çıktı. 2016 yılının başında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeğeniyle evlenen Karagöz, 2017 yılında Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’la eğitim alanında önemli icraatlarda bulunduğu öğrenildi. Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu TÜRGEV’in kurduğu İbn Haldun Vakıf Üniversitesi ile Malezya’nın önde gelen iş adamlarından Seyyid Mukhtar El Buhari’nin kurduğu Uluslararası El Buhari Üniversitesi arasında işbirliği protokolü Mayıs 2017’de imzalanırken, işbirliğinin, Seyyid Mukhtar’a Erdoğan’ın TÜRGEV’i önermesiyle gerçekleşir. Atılan imzalarla 2018 yılıyla birlikte iki üniversite karşılıklı eğitim, öğretim ve müfredat konularında işbirliği sağlanması kararlaştırıldı. Üniversiteler arası işbirliği protokolü imza törenine TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın yanı sıra katılan isimlerden birisi de Buhari Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Abdulkadir Karagöz’dür.

ERDOĞAN’DAN KENDİ LİSESİNE JEST

Damat Karagöz halen El Buhari Vakfı’nın da Yönetim Kurulu Üyesi. Törenin ardından Malezyalı milyarder 200 milyon dolara kendi adına kurduğu üniversitenin anahtarını Bilal Erdoğan’a teslim ederken, Bilal Erdoğan da üniversitenin mütevelli heyetine de girer. Karagöz ve Erdoğan böylece Malezya’da aynı üniversitenin mütevelli heyetinde yer alan isimler olur. Cumhuriyet’in haberine göre Bilal Erdoğan mezun olduğu Kartal İmam Hatip Lisesi’ni de bu işbirliğinin içine katar.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin müdürünü de Malezya’ya götüren Bilal Erdoğan, Malezya Uluslararası El-Buhari Vakfı Lisesiyle “kardeş okul” anlaşması yapar. İki lise arasındaki işbirliğinin bir ürünü olarak, Kartal’daki İHL’den 25 kişilik öğrenci grubu El- Buhari kampüsünde eğitim alır.

TÜRGEV’E ARAZİ TAHSİSİ

Malezya’da işbirliğine giden İbn Haldun Üniversitesi için İstanbul’da milyarlarca liralık araziler TÜRGEV’e tahsis edilmişti. Kadir Topbaş’ın istifasının ardından İBB’nin başkanlığına seçilen Mevlüt Uysal da Başakşehir Belediye Başkanlığı döneminde üniversite için TÜRGEV’e arazi tahsisinde bulunmuştu. Uysal, Bilal Erdoğan’la birlikte TÜRGEV’in Yönetim Kurulu Üyeleri’nden biri.

DAHA FAZLA