Ege'de 6.3 şiddetinde deprem: 3 saatte 51 artçı sarsıntı yaşandı!

Ege'de 6.3 şiddetinde deprem: 3 saatte 51 artçı sarsıntı yaşandı!

Muğla açıklarında saat 01:31’de Ege Bölgesi'nin birçok şehrinde hissedilen 6.3 şiddetinde bir deprem meydana geldi. AFAD'a göre 6.3 büyüklüğünde ve yerin 10 km altında meydana gelen deprem, Kandilli’ye göre 6.2 şiddetinde ve yerin 5 km altında yaşandı.

Muğla açıklarında saat 01:31’de Ege Bölgesi'nin birçok kentinde hissedilen 6.3 şiddetinde bir deprem meydana geldi. AFAD'a göre 6.3 büyüklüğünde ve yerin 10 km altında meydana gelen deprem, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’ne göre 6.2 şiddetinde ve yerin 5 km altında yaşandı. Kandilli, depremin merkez üssünün Gökova Körfezi olduğunu da belirtti. 

Depremde hayatını kaybeden olmazken, balkondan atlayan birkaç yurttaşın yaralandı. 

Bir açıklama yapan Muğla Valisi Esengül Civelek, tüm ilçelere ulaştıklarını ve ilk yaptıkları tespitlere göre can ve mal kaybının olmadığı bilgisini verdi.

İZMİR, AYDIN, MANİSA VE DENİZLİ'DE DE HİSSEDİLDİ

Muğla açıklarındaki deprem, İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli'de de hissedildi. 

Kameralara yansıyan görüntülerde evlerdeki ve iş yerlerindeki avizelerin uzun süre sallandığı kaydedildi.

YUNANİSTAN: 6.6, ABD: 6.7

Yunanistan kaynakları ise ilk verdikleri bilgilerde depremin 6.6 şiddetini olduğunu ve yerin 10 km altında gerçekleştiğini belirtti.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu ise depremi 6.7 şiddetinde açıkladı ve merkez üssünü Bodrum yakınları olarak gösterdi.

BALKON VE PENCELERDEN ATLAYAN ÇOK KİŞİ YARALANDI

Panikle balkondan atlayan, dışarı çıkmaya çalışırken yaralanan yurttaşlar ise Bodrum Devlet Hastanesi’ne akın etti. Hastanenin bahçesi yaralılarla dolarken, acil servisin tavanındaki kaplama malzemelerinin bir bölümü çöktü. Acil servis boşaltılırken, doktorlar yaralılara bahçede müdahale etti. Milas'ta da deprem sonrasında balkondan atlayan 10 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Sarsıntı İzmir merkez ve Fethiye'ye kadar geniş kıyı şeridinde de hissedilirken,  depremin ardından yurttaşlar kendilerini açık alanlara attı.

ARTÇILAR SÜRÜYOR

Ege Denizi'nin Gökova Körfezi'nde meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremin ardından sabaha kadar artçı sarsıntılar devam etti.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01.52'de 4,6 büyüklüğünde, saat 01.54'te 4,5 büyüklüğünde, saat 02.00'de 4,2 büyüklüğünde, saat 02.23'te ise 4,5 büyüklüğünde 4 artçı sarsıntı daha meydana geldi.

4,6 büyüklüğündeki deprem Ege Denizi'nde yerin 14,57 kilometre derinliğinde, 01.54'teki 4,5 büyüklüğündeki deprem Gökova Körfezi'nde yerin 6,97 kilometre derinliğinde, 02.00'daki 4,2 büyüklüğündeki deprem yerin 2,52 kilometre derinliğinde, 02.23'teki deprem yerin 5,04 derinliğinde meydana geldiği kaydedildi.

MUĞLA’DA 3 SAATTE 51 ARTÇI SARSINTI

Muğla’da gece saat 01.31’deki 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından 3 buçuk saatte 51 artçı sarsıntı daha kaydedildi. 4,8 ile 2,2 şiddeti arasında gerçekleşen artçı sarsıntılar aralıklarla devam ederken, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz yurttaşlardan binalara girmemesini istedi.

12’si Datça’da olmak üzere Bodrum ve Datça’da hastanelere yaklaşık 100 kişinin müracaat ettiği, Datça’da 2 kişinin vücudunda oluşan kırık nedeniyle Marmaris’e sevk edildiği, Bodrum’daki yaralıların ise tedavi edildiği öğrenildi.

Artçıların devam ettiği Muğla’da panik havası devam ederken, depremin etkili hissedildiği Bodrum ve Marmaris’te tedbirlerin alındığı kaydedildi.

"CAN KAYBI YOK"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün dün gece şu açıklamayı yaptı:

“Şu anda tüm ekiplerimiz dolaşıyor. Çok şiddetli bir deprem ve çok uzun sürdü. Can kaybı olmadı. Ufak tefet duvar yıkıkları bilgisi alıyoruz. Üzücü olan bu panikle yüksekten, pencereden atlayan vatandaşların olduğu. Onların da hastaneye kaldırıldığı ile ilgili bilgiler geldi. Trafo yangını, ot yangını gibi ufak yangınlar var. Hemen müdahale edildi. Gelen bilgiler Seydikemer’den Bodrum’a kadar 13 ilçeden can kaybı söz konusu değil. Büyük bir yıkım da söz konusu değil. Sadece duvar yıkılmaları var. Köylerden de bilgi geliyor. Yıkımlar evlerin tamamen yıkılması şeklinde değil, eski, çürük, yığma duvarların yıkımı söz konusu.

BODRUM'DA TSUNAMİ
Kandilli'den yapılan açıklamada tsunami bilgilerine de yer verildi. Açıklamada,  "Bodrum deniz seviyesi istasyonunda 10 cm tsunami dalgası ölçülmüştür. Bodrum ve civarı kıyı bölgelerimizde tsunami gözlenmiştir. UNESCO/Hükümetler arası Oşinografi Komisyonu çatısı altında bölgesel Tsunami Hizmet Sağlayıcı olarak görev yapan merkezimiz deprem sonrasında AFAD'a ve ilgili uluslararası kurum ve kuruluşlara bölgede tsunami olabileceğine dair tehlike mesajını iletmiş olup gözlem ve değerlendirmelerine devam etmektedir. Bu depremin bu andan sonra mevcut gözlenen ve ölçümlenen değerlerden daha yüksek bir dalgaya neden olması beklenmemektedir" denildi. 
İşte Bodrum'dan görüntüler: