Ege Üniversitesi'nde 100 lira bağış yapana 100 puan

Ege Üniversitesi'nde 100 lira bağış yapana 100 puan

Ege Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde Topluma Hizmet Uygulamaları dersinden kalan öğrencilerin geçmesi için devlet vakıflarına bağış yapmaları istendi. 

Ege Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde Topluma Hizmet Uygulamaları adlı dersten öğrencilerin geçebilmesi için skandal bir talepte bulunuldu. 

Evrensel'in haberine göre, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökalp Kahraman tarafından bölümün sitesinde yapılan duyuruda, dersten kalan öğrencilerin Mehmetçik Vakfı, 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Vakfı, Kızılay'dan birine 100 lira bağış yapmaları ve bunu kanıtlamaları karşılığında 100 not ile geçeceklerini açıklandı.

Türkçe dil bilgisi kurallarına uymayan ifadelerin kullanılması dikkat çeken açıklamada, "Topluma Hizmet Uygulamaları Dersini Alanların Dikkatine Kalan öğrenciler mehmetçik vakfına veya 15 temmuz şehidleri ve gazileri vakfına veya kızılaya 100 lira bağışlayıp, tesvik ederlerse yani vesikalandırırlarsa 100 not ile geçerler. Prof. Dr. Gökalp Kahraman" şeklinde ifadeler yer alldı. 

Önceki senelerde de Topluma Hizmet Uygulamaları dersinden kalan öğrenciler, fidan dikme veya kan bağışında bulunmaları koşulu ile dersi geçiriyordu.

DAHA FAZLA