E-Devlet'ten alınan nüfus belgeleri resmi belge sayılacak

E-Devlet'ten alınan nüfus belgeleri resmi belge sayılacak

E-Devlet uygulaması üzerinden alınan nüfus kayıt örnekleri ve yerleşim yeri belgeleri bugün itibariyle resmi belge olarak kabul edilecek.

E-Devlet uygulaması üzerinden alınan belgeler bugün itibariyle resmi belge olarak kabul görecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan, 'Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre e-devlet üzerinden üzerinden alınan nüfus kayıt örnekleri ve yerleşim yeri belgeleri, nüfus idarelerinden alınmış resmi belgeler ile aynı değerde olacak.

Söz konusu yönetmeliğin 151. maddesine eklenen 4. fıkrasında yönetmelikle ilgili karar şöyle duyuruldu: “Kişiler; kendilerine ve alt ya da üst soylarına ait nüfus kayıt örnekleri ile kendilerine ve velayeti altında bulunan ergin olmayan çocuklarına ait yerleşim yeri belgelerini, güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak e-Devlet kapısı üzerinden sorgulayabilir, sonucu fiziki ya da elektronik ortamda merciine verebilirler. E-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, nüfus idarelerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahiptir.”

E-DEVLET NEDİR?

E-Devlet uygulaması, devlet hizmetlerinin ihtiyaçlar göz önüne alınarak elektronik ortamda, ilgili kişi tarafından edinilmesini sağlayan web tabanlı bir sistemdir.

DAHA FAZLA