Düzce’de Türk Metal’e tepki gösteren işçiler ayaklandı: Bizi işverene sattı!

Düzce’de Türk Metal’e tepki gösteren işçiler ayaklandı: Bizi işverene sattı!

Düzce’de otomotiv yedek ürünleri alanında faaliyet gösteren TEKNOROT fabrikasında çalışan Türk Metal üyesi işçiler, sendikalarının kendileri aleyhine kararlara imza attıklarını belirterek eylem yaptı.

Türk Metal Sendikası'na üye işçiler, işverenle masaya oturan sendika yöneticilerinin aleyhte kararlara imza attıklarını söyleyerek ayaklandı.

Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyette olan otomotiv yedek ürünleri üreten bir TEKNOROT fabrikası işçileri, üyesi oldukları Türk İş’e bağlı Türk Metal Sendikası'nın, işverenle yaptığı anlaşmaya eylemle karşılık verdi.

'SENDİKA BİZİ İŞVERENE SATTI!'

Bir süre önce maaş zammı ve özlük hakları konusunda fabrika yöneticileri ile masaya oturan sendika yönetimi işçilerin beklentisinin çok altında bir zam oranında anlaştı. Bunu öğrenen sendikaya üyesi işçiler, eylem yapma kararı aldı. Fabrikanın önünde toplanan yüzlerce işçi, "Sendika yetkilileri gelmeden buradan gitmiyoruz. İşverenle yapılan sözleşmede neden istediğimiz olmadı? Sendika yetkilileri bizi ikna edene kadar buradayız. Sendika bizi işverene sattı" dedi.

‘BU KADARINI ALABİLDİK’

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmesinde almaları gereken zammın 3'te 1'i oranına anlaşmaya varıldığını ve sendika yetkilileri tarafından kendilerine "Bu kadarını alabildik" denildiğini belirten işçiler, sarı sendika Türk Metal’e sloganlarla tepkisini gösterdi.

TÜRK METAL ŞAŞIRTMADI: HAKKINI İSTEYEN İŞÇİYE PROVAKATÖR DEDİ!

İşçilerin eylem yapmasının ve sendikaya karşı tepkilerini göstermelerinin ardından bir açıklamada sendika yetkililerinden geldi. Düzce Öncü Haber’de yer alan habere göre Türk Metal Sendikası Düzce Şubesi Başkanı Murat Ardıç, “Biz işçimizi satmadık. Ortada bir provoke söz konusu. İşçiler provokasyona gelmesin çünkü biz her zaman işçinin yanında olan ve onların haklarını sonuna kadar koruyan bir sendika olduk. Bundan sonraki süreçte de onların yanında olacağız ve yanlarına gideceğim.” İfadelerini kullandı.