Düzce'de işçilere 'grev gözaltısı'

Düzce'de işçilere 'grev gözaltısı'

Düzce'de 25 gündür grevde olan işçiler, "fabrikadan kamyon ve TIR’ların çıkışına engel oldukları gerekçesiyle" zor kullanılarak gözaltına alındı.

Düzce 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Tekno Maccaferri’de çalışan Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler 25 gün önce grev yapmaya başladı. Grevin 25’inci gününde işçiler, fabrika önünde toplanarak, fabrikaya TIR ve kamyon giriş çıkışına izin vermedi. Patronun ihbari üzerine fabrikaya gelen jandarma ise işçileri fabrikanın kapısından ayrılmaya zorladı.

İşçiler, direnmelerinin ardından "fabrikadan kamyon ve TIR’ların çıkışına engel oldukları gerekçesiyle" zor kullanılarak gözaltına alındı.

DİSK ise resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda işçilerin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak "Düzce Tekno Maccaferri işçisi yalnız değildir. Grev yapmak anayasal bir haktır! Grev hakkını kullanan işçilerin mücadelesi tüm işçi sınıfının mücadelesidir. Tekno Maccaferri işçisi yalnız değildir!" ifadelerini kullandı. 

Birleşik Metal-İş de Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Grev gözcülerini gözaltına alarak işyerinden mal çıkarttıran Düzce valisi, Savcısı ve jandarması bu yasa dışı tutumun hesabını verecekler." ifadelerini kullandı.