Durmak yok dindar nesile devam: Kuran kursları okullar kapanır kapanmaz başlatılacak, tüm yaz sürecek

Durmak yok dindar nesile devam: Kuran kursları okullar kapanır kapanmaz başlatılacak, tüm yaz sürecek

Bu yaz Kuran kursları okullar kapandıktan 3 gün sonra yani 12 Haziran’da başlayacak.

Yaz Kuran kurslarının başlama tarihi de bu yıl okulların kapanmasından üç gün sonrası olarak belirlendi. Temmuz ayında başlaması planlanan kurslar 12 Haziran’da başlayacak.

Daha önce yaz Kuran kurslarının 3 Temmuz’da açılması ile ilgili yapılan planlamada değişikliğe gidildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kuran kurslarının başlangıç tarihi üç hafta erkene alındı. Kuran kurslarında çocuklara verilecek eğitim 3 ay boyunca aralıksız şekilde sürecek.

BirGün’den Çağlar Ballıktaş’ın haberine göre, Diyanet tarafından gönderilen “Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları”ndaki açıklamada “9 Haziran tarihinde okulların kapanmasının ardından 12 Haziran Pazartesi günü yaz Kur’an kurslarının açılması uygun görülmüştür” denildi. 

Yaz aylarında her çocuğun Kuran kursuna gitmesini isteyen Diyanet, mevsimlik işçi çocuklarına da özel bir program hazırladı. Diyanet açıklamasında, çocukların yaz Kuran kursu faaliyetlerinden faydalanması amacıyla mevsimlik işçilerin bulunduğu yerlerde de kursların açılacağını bildirdi.

DAHA FAZLA