Dünyanın son erkek kuzey beyaz gergedanı yaşamını yitirdi

Dünyanın son erkek kuzey beyaz gergedanı yaşamını yitirdi

Dünyanın son beyaz erkek gergedanı 'Sudan' yaşamını yitirdi.

Dünyanın son beyaz erkek gergedanı 'Sudan' yaşlılık kaynaklı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirdi. Sudan'ın ölümü ile birlikte, teorik olarak kuzey beyaz gergedanlarının soyları tükenmiş oldu.

Kenya'daki Ol Pejeta Koruma Bölgesi'nden yapılan açıklamada 45 yaşındaki Sudan'a sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle dün ötenazi uygulandığı açıklandı.

Sudan'ın son anlarında ayağa kalkamadığı, kasları ve kemiklerinin zarar gördüğü, derisinde büyük yaralar olduğu ve arka sağ ayağında derin bir enfeksiyon olduğu belirtildi.

Ol Pejeta Koruma Bölgesi'nin CEO'su Richard Vigne "Kendi türünün mükemmel bir temsilcisiydi. O, sadece gergedanların küresel çapta karşı karşıya olduğu kötü durum hakkında değil, sürdürülemez insan faaliyetleri nedeniyle soylarının tükenmesi ile karşı karşıya kalan binlerce diğer tür için de farkındalık yaratma amacıyla yapılan işlerdeki katkısıyla hatırlanacak" dedi.

Koruma Bölgesi, Sudan'ın genetik materyallerinin toplandığını, bunların gelecekte kuzey beyaz gergedanların gelişmiş hücresel teknolojilerle yeniden üretimi için umut olabileceğini de açıkladı.

DÜNYADAKİ SON KUZEY BEYAZ GERGEDANLAR İKİ DİŞİ

Teorik olarak Sudan'ın ölümüyle birlikte kuzey beyaz gergedanların soyları tükenmiş oldu ancak Sudan'ın hayatta olan 27 yaşında 'Najin' adlı dişi yavrusu ve Najin'in 17 yaşındaki yavrusu 'Fatu' hayatta.

DAHA FAZLA