Dünyanın en yaşlı insanı Görelilik Kuramı ile yaşıt

Dünyanın en yaşlı insanı Görelilik Kuramı ile yaşıt

Dünyanın en yaşlı insanının Japonya’da yaşayan 112 yaşındaki Masazo Nonaka olduğu açıklandı.

Japonya, dünyanın en yaşlı insanının 112 yaşındaki Masazo Nonaka olduğunu açıkladı.

Nonaka, dünyaca ünlü fizikçi Albert Einstein’ın 'Görelilik Kuramını' yayınlamadan aylar önce 25 Temmuz 1905’te dünyaya geldi.

GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GİRDİ

Dünyanın en yaşlı insanı Nonako, yetkililerden Japonya’nın kuzeyindeki Hokkaido’daki evinde Guinness Dünya Rekoru sertifikasını aldı.

Nonako’nun torunu Yuko Nonaka, dedesinin taşınmak için tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu ancak durumunun iyi olduğunu söyledi.

HER GÜN GAZETE OKUYOR, KAPLICALARA GİDİYOR

Yuko, Nonako’nun her türlü tatlıyı yemeyi çok sevdiğini, her gün gazete okuduğunu ve sık sık kaplıcalara gittiğini ifade etti.

Masazo Nonaka, Hatsuno ile 1931 yılında yaptığı evlilikten 5 çocuğu oldu.

JAPONYA’DA 100 YAŞ ÜSTÜ YAKLAŞIK 68 BİN KİŞİ VAR

Japonya hükümeti, ülkede 100 yaşın üzerinde yaklaşık 68 bin insan olduğunu açıklamıştı. Dünyanın en yaşlı insanı unvanlı Francisco Nunez Olivera, 113. doğum gününü kutladıktan 1 ay sonra 29 Ocak 2018’de İspanya’daki evinde hayatını kaybetmişti.

Guinness Dünya Rekorları şuanda yaşayan en yaşlı kadını araştırıyor.

Temmuz 2017’de hayatını kaybeden 117 yaşındaki Jamaikalı Violet Brown, dünyanın en yaşlı kadını unvanına sahipti.

İLERİ’NİN NOTU: GENEL GÖRELİLİK KURAMI NEDİR?

İzafiyet Teorisi ya da Genel Görelilik Kuramı, 1905 yılında dünyaca ünlü dahi fizikçi Albert Einstein tarafından geliştirilen, Annalen der Physik dergisinde, "Hareketli cisimlerin elektrodinamiği üzerine" adlı 2. makalesinde açıklanan ve ardından 5. makalesi "Bir cismin atıllığı enerji içeriği ile bağlantılı olabilir mi?" başlıklı makaleyle pekiştirilen fizik kuramıdır. Kurama göre, bütün varlıklar ve varlığın fiziki olayları izafidir. Zaman, mekan, hareket, birbirlerinden bağımsız değildirler. Aksine bunların hepsi birbirine bağlı izafî olaylardır. Cisim zamanla, zaman cisimle, mekan hareketle, hareket mekanla ve dolayısıyla hepsi birbiriyle bağımlıdır. Bunlardan hiçbiri müstakil değildir.

DAHA FAZLA